Search
Hrvatska
Događanje 
Hrvoje Benčić pozdravlja okupljene na skupu EFRISTAT
Učinkovito upravljanje lokalnim ekonomskim razvojem

Konferencija gradova i općina o učinkovitom upravljanju lokalnim ekonomskim razvojem, održana 27. rujna u Zagrebu, okupila je više stotina zainteresiranih sudionika iz segmenta državne i lokalne uprave, znanosti, gospodarstva te iz neprofitnog sektora, a među brojnim uglednim gostima izdvajamo dr. sc. Ivu Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske. Zamišljena i kao prezentacija projekta EFRISTAT koji obuhvaća izradu baze podataka sa svim ekonomskim, fiskalnim, socijalnim, ekološkim i organizacijsko-administrativnim podacima o pojedinom gradu ili općini, konferencija je bila izvrsna je prilika za razmjenu mišljenja i prijedloga koji čine kvalitetnu podlogu za napredak cijele zemlje.

 

U ime kompanije Ericsson Nikola Tesla, skupu se obratio Hrvoje Benčić, direktor rješenja za kupce i praćenja realizacije ugovora, koji je izrazio podršku ovakvim projektima, jer su oni usmjereni prema ciljevima koje je EU zacrtala u svojim scenarijima razvoja do 2020. godine. Ericsson Nikola Tesla, jedan od lidera hrvatskog gospodarstva i predvodnik u njenom tehnološkom razvoju, posebno je zainteresiran za efikasno korištenje ICT tehnologije kao katalizatora u svrhu bržeg društveno-gospodarskog oporavka.


Bilo je to vidljivo i u prezentaciji o učinkovitom upravljanju infrastrukturom koju je na samom početku skupa, pred punom dvoranom, održao Damir Medved, ekspert Ericssona Nikole Tesle, pokazavši pri tome da kompanija ima rješenja kojima, zajedno s partnerima, može adresirati značajna sredstva iz strukturnih fondova EU te ubrzati razvoj lokalnih zajednica i zemlje u cjelini. Pri tome je naglasio kako je danas, više nego ikada, presudno pronalaženje pouzdanog i dokazanog partnera koji će, na ekonomski održiv način, optimizirati složene procese te putem odgovarajućih aplikacija, na vrijeme, sigurno i pouzdano ponuditi cjelovite projekte u skladu s regulativom EU te u najboljem interesu svih građana Hrvatske.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle