Search
Hrvatska
EHCI 
EU izvrsno ocijenila napredak hrvatskog zdravstva

Hrvatska je dobitnik na današnjem predstavljanju Indeksa zdravstvene zaštite potrošača (Euro Health Consumer Indexa - EHCI) u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Od prošlog izvještaja popela se 6 mjesta i sada se nalazi na 17. mjestu, u grupi s Njemačkom i Ujedinjenim Kraljevstvom.

 

EHCI je postao mjerilo standarda u europskom zdravstvu. Izdanje za 2012. usporedilo je 34 nacionalna zdravstvena sustava u Europi prema 42 pokazatelja u pet područja ključnih za potrošače zdravstvene skrbi: Prava pacijenata i informiranje, Vrijeme čekanja na liječenje, Rezultati, Prevencija/Skup pruženih usluga i Farmacija.

 

Ovom su uspjehu najviše doprinijeli bodovi u kategoriji Prava pacijenata i informiranje, dobiveni temeljem uspješne implementacije Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava (CEZIH) čiji je isporučitelj Ericsson Nikola Tesla.

 

Prema izvještaju švedske organizacije za analizu i informacije o zdravstvenoj skrbi (HCP) koja se objavljuje od 2005. godine, najbolje rangirane zemlje su Nizozemska, Danska i Island, a više informacija i izvješće s objašnjenjima potražite na: www.healthpowerhouse.com/ehci2012.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle