Search
Hrvatska
Ugovor 
T-Mobile USA izabrao Ericsson za LTE i transformaciju mreže

T-Mobile USA izabrao je korporaciju Ericsson za podršku transformaciji njegove mreže vrijednoj 4 milijarde dolara, što uključuje i pripremne radove za uvođenje LTE 2013. godine.

 

T-Mobile USA bit će prvi sjevernoamerički operator koji će koristiti Ericssonovu AIR tehnologiju, što će mu omogućiti da unaprijedi postojeću pokrivenost i brzo uvede LTE. T-Mobile USA izabrao je AIR rješenje zbog poboljšanih radio performansi i lakše implementacije. Ericsson će instalirati radijsku, antensku i komutacijsku opremu te osigurati konzultacijske usluge, usluge sistemske integracije i izvedbe. Ericsson će također osigurati usluge tipa „ključ u ruke“ u područjima instalacije, puštanja u pogon, integracije i migracije.

 

Novi ugovor nastavak je Ericssonove duge suradnje s kompanijom T-Mobile USA. Ericsson i T-Mobile USA 2006. godine proširili su postojeći ugovor vezan uz mrežu ovog operatora u smjeru izgradnje nacionalne 3G mreže. U 2010. godini Ericsson je daljnje unaprijedio mrežu ovog operatora HSPA+ 21 tehnologijom, a 2011. godine HSPA+ 42 tehnologijom.

 

Ericssonovo AIR rješenje dizajnirano je s ciljem dobrog uklapanja u okolinu te vrlo nalikuje tradicionalnoj anteni premda ima ugrađene aktivne radio jedinice. Prednosti ovog rješenja su jednostavniji odabir terena za postavljanje i smanjenje potrošnje energije do 45 posto pri tipičnom opterećenju, u odnosu na druga rješenja koja koriste standardne bazne stanice kombinirane s pasivnim antenama.

 

Ericsson je potpisao 46 LTE/EPC ugovora u 23 zemlje na pet kontinenata. LTE globalno pokriva 325 milijuna ljudi, od kojih je 215 milijuna pokriveno Ericssonovim mrežama.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle