Search
Hrvatska
Događanja 
INTSIKT 2012

Osmi po redu simpozij IntSikt 2012, međunarodni forum za znanstvenike i inženjere čiji su interes informacijsko-telekomunikacijske tehnologije održan je početkom lipnja u Tuzli. Tijekom ovog tradicionalnog događanja koje već godinama zajednički organiziraju Fakultet elektrotehnike u Tuzli i Fakultet elektrotehnike u Ljubljani, stručnjaci Ericssona Nikole Tesle održali su dva zapažena predavanja o specifičnim pitanjima M2M komunikacije.

 

Tijekom 4. i 5. lipnja predstavnici akademske zajednice, resornih ministarstava, operatora i proizvođača telekomunikacijske opreme održali su niz izlaganja na temu telekomunikacija za pametne sustave.

Predavanja su obuhvatila područja naprednih elektroenergetskih mreža, inteligentnih gradova, zgrada, kućanstava te tehnologije i razvojne programe za napredne mreže namijenjene M2M komunikaciji.


Kompanija Ericsson Nikola Tesla sudjelovala je na ovom forumu kao specijalizirani isporučitelj telekomunikacijskih rješenja te u ulozi članice korporacije Ericsson, globalnog lidera u sferi informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Tako je Željko Popović održao predavanje na temu “Prilike i poslovni modeli za telekom operatore u M2M komunikaciji”, dok je Vanesa Čačković govorila na temu“Arhitektura s kraja na kraj za M2M rješenja”. 

 

Više informacija o INTSIKT simpoziju dostupno je na www.ictlab.com.ba/intsikt 

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle