Search
Hrvatska
Događanje 
Demo sesije
Zatvoren Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle
Studentice i studenti dvanaeste generacije međunarodnog Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle i službeno su, 19. listopada završili za njih posebno pripremljen program usmjeren na rješavanje konkretnih izazova u aktualnim razvojno-istraživačkim projektima.

Studentice i studenti dvanaeste generacije međunarodnog Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle i službeno su, 19. listopada završili za njih posebno pripremljen program usmjeren na rješavanje konkretnih izazova u aktualnim razvojno-istraživačkim projektima. Cjelodnevne aktivnosti pod nazivom „Izazovi umreženog društva“ uključivale su demo sesije tijekom koje su posjetitelji mogli porazgovarati sa studentima i mentorima svih ovogodišnjih projekata, tehničke prezentacije te svečanost zatvaranja kampa.


Čak 67 studenata radilo je, pod vodstvom svojih mentora punih 9 tjedana na stvarnim istraživačko-razvojnim projektima pripremajući se u praksi za nove izazove sve zahtjevnijeg, globalnog tržišta rada.

 
Završni dio cjelodnevnih aktivnosti vodila Snježana Bahtijari, kompanijska direktorica Marketinga i komunikacija, uključujući društveno odgovorno poslovanje, a prisutnima se u ime akademske zajednice obratila prof. dr. Vesna Vašiček, prorektorica za poslovanje Sveučilišta u Zagrebu.


Dr.sc. Darko Huljenić, voditelj suradnje s akademskom zajednicom zahvalio je sudionicima ovogodišnjeg Ljetnog kampa te dodijelio priznanja za uspješnu suradnju Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Fakultetu elektrotehnike Univerziteta u Sarajevu, Fakultetu elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, Visokoj školi za primijenjeno računarstvo Visokog učilišta Algebra u Zagrebu i Zakladi za promicanje učeničkog i studentskog standarda. U ime nagrađenih zahvalio je prof. dr. Ignac Lovrek sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, ujedno i doajen Ljetnog kampa te uspješne suradnje između visokog obrazovanja i gospodarstva.

 
Dr.sc. Saša Dešić, voditelj kampa, posebno je izdvojio četiri projekta koja su studenti ukratko predstavili okupljenoj publici, a uz zaslužene certifikate uručene svim studentima, pobjednicima natjecanja organiziranog kao posebnog društveno događanje u okviru Ljetnog kampa, uručene su i prigodne nagrade. S obzirom da je ovaj inovativan način zajedničkog rada ponajboljih studenata iz Hrvatske i zemalja regije te kompanijskih stručnjaka, postao sastavni dio kulture poslovanja u Ericssonu Nikoli Tesli, sa zanimanjem očekujemo idući Ljetni kamp čije pripreme su već započele.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle