Search
Hrvatska
MIPRO 2012 
Aktualne teme i svjetske premijere

Jubilarni, 35. MIPRO, najveći, najstariji i najznačajniji nekomercijalni regionalni skup posvećen informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici u petak 25. svibnja, nakon petodnevnog rada zaključuje svoj ovogodišnji rad. Preko tisuću sto sudionika iz više od četrdeset zemalja, uz niz je aktualnih tehnoloških tema, razmatralo i važne društvene teme koje u svom ishodištu imaju ICT dosege i izazove.


Ugledni gospodarstvenici, stručnjaci iz obrazovnih, znanstveno- istraživačkih i razvojnih ustanova te državne uprave, kao i studenti „MIPRO Juniori“ sučelili su svoje stavove na ukupno sedam okruglih stolova, a na tri su radionice podijelili iskustva i promišljanja o promjenama koje u naše svakodnevne živote unosi sve šira upotreba suvremenih ICT rješenja i usluga. Uz već standardnih jedanaest savjetovanja, održano je čak pet seminara kontinuiranog obrazovanja, dok je MIPRO-INOVA bila posvećena inovativnim high–tech proizvodima i uslugama.


Kroz različite aktivnosti i preko četiristo objavljenih radova MIPRO je dotaknuo brojne teme: od konzumerizacije ICT-a, preko industrije visoke dodane vrijednosti te reindustrijalizacije Hrvatske i eko održivosti ICT-a, do utjecaja računalnih oblaka na razvoj gospodarstva i M2M komunikacije.

 

Lista (pre)poznatih ICT i ekonomskih autoriteta značajno je dopunjena zapaženim angažmanom menadžera i stručnjaka Ericssona Nikole Tesle, a cjeloviti osvrt na ovogodišnji MIPRO i njegovih par svjetskih premijera pročitajte u idućem broju Komunikacija.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Više o skupu