Search
Hrvatska
Događanje 
Obljetnica za ponos
Povodom obilježavanja 30 godina uspješnog rada Ericssona Nikole Tesle u Splitu, u petak, 28. rujna održana je konferencija za novinare na kojoj su, uz mr.sc. Gordanu Kovačević, predsjednicu Ericssona Nikole Tesle, govorili  Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika Spita i dr.sc. Srđan Podrug, dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Prvim zaposlenicima splitskog tima i zaslužnim partnerima dodijeljena su priznanja i zahvale.

Mr. sc Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, komentirajući 30 godina uspješnog rada Centra za istraživanje i razvoj Ericssona Nikole Tesle u Splitu naglasila je:


„Veoma sam ponosna na uspješan rad naše splitske grupe koja, zajedno s svojim kolegama u Zagrebu, inovativno radi i surađuje na najsloženijim i najzahtjevnijim globalnim ICT projektima. Velik doprinos i važna uloga našeg splitskog tima u poslovnom uspjehu kompanije dokazuju da su važni i ravnopravni članovi našeg tima koji  skladno funkcionira kao jedan tim. Želim istaknuti da stalno pratimo globalne tehnološke trendove pa zato  želimo biti vodeća poticajna snaga u Hrvatskoj, odnosno pokretač promjena koje se velikom brzinom u svijetu događaju na području ICT-a, a koje stvaraju nove mogućnosti za ljude, poslovanje i društvo. Smatram da je to, s obzirom na veoma zahtjevnu gospodarsku situaciju, iznimno važno za našu zemlju u kojoj se bez odgađanja moraju pokrenuti ključni procesi u društvu. Tu prije svega mislim na prilagodbu globalnim trendovima koji zahtijevaju: definiranje prioritetnih područja, stimuliranje bržeg razvoja ICT industrije, povezivanje znanosti, obrazovanja i gospodarstva, orijentaciju na zeleno gospodarstvo temeljeno na suvremenim tehnologijama, razvoj e-uprave te orijentaciju na e-poslovanje u svim sredinama, segmentima  i procesima društva.
Zadovoljna sam što smo mi u Ericssonu Nikoli Tesli zapošljavanjem mladih, obrazovnih ljudi koji rade na visokovrijednim poslovima namijenjenim kupcima širom svijeta, promocijom i implementacijom novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija kao važnog preduvjeta regionalnog razvoja, prijenosom znanja, vještina i iskustava, suradnjom sa Sveučilištem te podrškom i suradnjom u lokalnim inicijativama pokazali i dokazali kako se i u hrvatskim uvjetima može ostvariti uspjeh te takvi možemo poslužiti kao pozitivan primjer u Splitsko-dalmatinskoj županiji i u cijeloj Hrvatskoj.“


Čestitku i priznanje kompaniji uputila je Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika Spita, riječima:


„Kompanija Ericsson Nikola Tesle tijekom svoja prva tri desetljeća rada u Splitu pokazala je kako se može uspjeti i ostati u vrhu. Ponos su grada i primjer na koji način treba surađivati gospodarstvo i znanost, kako zadržati i razvijati mlade stručnjake, ali i potaknuti druge na rast. Konstantna spona Sveučilišta u Splitu, poglavito FESB-a, i regionalnog ICT lidera otvara vidike i prilike. Danas smo ovdje vidjeli kako rade kvalitetne kompanije s vrhunskim strategijama. Vjerujem da ovaj primjer može motivirati i druge te da imamo još potencijala za postizanje zahtjeva EU agende 2020.“

 

Dr.sc. Srđan Podrug, dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iznimno je sretan ovakvom ispreletenom sinergijom:


„Kroz 30 godina razvijeni su raznovrsni oblici suradnje: od rada na diplomskim, magistarskim i doktorskim radovima, praktičnoj nastavi u ICT području koju održavaju stručnjaci kompanije, ETK Ljetnog kampa, nagrađivanja najboljih studenata, donacija za opremanje laboratorija i drugo. Sretan sam što u Splitu postoji destinacija za zapošljavanja i razvoj top talenata, a tu činjenicu zna i nova generacija od čak 620 brucoša koji danas kreću u svoj akademski život.“

 

U prigodnom svečarskom ozračju, Ericsson Nikola Tesla dodijelio je priznanja prvim zaposlenicima splitskog tima Živani Mijačiki, Vjeranu Radatoviću i Ivi Radoniću za izniman doprinos vrhunskim rezultatima i uspješnoj suradnji Centra za istraživanje i razvoj u Splitu i Zagrebu. Isto tako, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, dr. sc. Dinku Begušiću, dr. sc. Tomislavu Kiliću i dr. sc. Nikoli Rožiću dodijeljene su zahvale za dugogodišnju uspješnu znanstveno-istraživačku, razvojnu i obrazovnu suradnju.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle