Search
Hrvatska
Događanje 
Pobjednički tim
Summer Camp Social Event

U okviru ovogodišnjeg međunarodnog Ljetnog kampa u Ericssonu Nikoli Tesli je 13. rujna održano posebno društveno događanje posvećeno boljem uključivanju studenata na tržište rada, u svakodnevno poslovno okruženje te njihovom dodatnom povezivanju s akademskom zajednicom i kompanijskim mentorima.


Okupljene sudionike Ljetnog kampa pozdravila je, u ime domaćina, mr.sc Gordana Kovačević predsjednica Ericssona Nikole Tesle, a veliko zanimanje pobudilo je izlaganje dr. sc. Siniše Krajnovića, potpredsjednika i direktora Razvojne jedinice Core & IMS iz Ericssona, Švedska. Patrick Martin, direktor Istraživačko-razvojnog centra govorio je o značaju Ljetnog kampa, dok je prof. Maja Matijašević s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu pojasnila značaj ovakvih aktivnosti u suvremenom procesu visokog obrazovanja.


Kroz interakciju s voditeljem kampa dr.sc. Sašom Dešićem, zanimljivim crticama vezanim uz ovaj, već dobro etablirani projekt, predstavilo se nekoliko studenata iz zemlje i inozemstva.

 


Kako je inovativan način rada sastavni dio kulture poslovanja u Ericssonu Nikoli Tesli, tako su se i ponajbolji studenti elektrotehnike iz Hrvatske i zemalja regije, osim u stvarnim istraživačko- razvojnim projektima, timski okušali i u fiktivnim izazovima poput onih koji ih u budućnosti očekuju na njihovim radnim mjestima. Pobjedu je na kraju zasluženo slavio „The Basement Crew“ tim u sastavu Maja Majić, Franka Mikolić, Miranda Kreković, Goran Vladika, Lovro Pandžić, Hermina Petric Maretić, Toni Laštre i Inga Cigoj čija je nova mobilna usluga “Smart Living“ najuspješnije zainteresirala stručnjake, potencijalno tržište i investitore.


Za dobro raspoloženje i još uspješnije međusobno umrežavanje („networking) pobrinuo se odličan kompanijski duo: Sanja Keća, vokal i Fran Rus na gitari uz izvrsnu asistenciju Benedeka Kovacsa na klavijaturama, gosta iz Mađarske koji je i sam u svojstvu mentora sudjelovao u Ljetnom kampu.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle