Search
Hrvatska
CTIA Wireless 2010 
Sustav za daljinski nadzor pacijenata
EMH ostavio odličan dojam

Međunarodni CTIA Wireless 2010 show održan je od 23.-25. ožujka u Las Vegasu, jednom od najpoznatijih američkih poslovno-turističkih odredišta i centru Nevade.


CTIA, koji se kontinuirano održava već 25 godina, jedno je od najvećih događanja takve vrste u svijetu bežične industrije te okuplja izlagače, medijske analitičare i novinare iz cijelog svijeta. Događanje obuhvaća čitav spektar inovativnih rješenja uključujući bežične i konvergentne komunikacije, bežični širokopojasni pristup, mobilno web računarstvo te industriju prijenosa i pohrane podataka.

 

Korporacija Ericsson je u okviru svog paviljona pokazala velik broj demo programa. Posjetitelji su mogli razgledati rješenja u širokom rasponu: od elemenata jezgrenih mreže, poput CDMA mrežne arhitekture, brze mobilne usluge i rješenja u radio pristupnoj mreži, nove elemente za HSPA i LTE mreže, nove čvorne kontrolere pa sve do različitih inovativnih usluga i rješenja na području mobilnog oglašavanja, društvenog umrežavanja, razvoja usluga i slično.

 

Koncept oblikovanja rješenja za pojedine industrije/svjetove, promoviran na Mobile World Congressu u Barceloni, bio je uspješno prezentiran na CTIA. Jedan od svjetova prikazivao je rješenja u segmentu zaštite zdravlja.Tako su prezentirane mogućnosti LTE mreža za zdravstvene programe, mobitel-mikroskop, koncept povezanog doma te Ericsson Mobile Health (EMH) rješenje za udaljeno mjerenje vitalnih tjelesnih funkcija razvijeno u Ericssonu Nikoli Tesli. Tijekom tri dana ovo je rješenje predstavljeno brojnim posjetiteljima, a vidjelo ga je i nekoliko FCC (Federal Communications Commission) izaslanstava te pomoćnik predsjednika Obame i tehnički direktor Federalnog tehnološkog odjela SAD-a, gospodin Aneesh Chopra.

 

Budući da je CTIA namijenjen prvenstveno operatorima, svi glavni američki operateri upoznati su s EMH rješenjem koje je na ovom značajnom događanju privuklo veliku pozornost i dobilo pozitivne povratne informacije iz industrije.

Dodatno