Search
Hrvatska
EMH Vijesti 
Sustav za daljinski nadzor pacijenata
2012

Grupa od preko 20 ruskih i ukrajinskih novinara posjetila je Hrvatsku, prikupljajući materijale vezane uz e/m-zdravstvo, a u našoj se kompaniji susrela s dr.sc. Rajkom Ostojićem, ministrom zdravlja i dr. Sinišom Vargom, ravnateljem HZZO-a te s Gordanom Kovačević, predsjednicom ETK i članovima menadžmenta.

Studije izvedivosti koje provodi sveučilište Universiti Malezija Sarawak (UNIMAS) pokazuju da bi Ericssonov model “mobilnog inovativnog sela” mogao bitno osnažiti ruralne zajednice korištenjem udaljenog zdravstvenog nadzora, mobilnim internetom i komponentama računarstva u oblaku (cloud computing).
Cilj ove inicijative je osnaživanje sela putem sveprisutnih zdravstvenih usluga, mobilnih komunikacija i računarstva.

2011
Ericssonova inicijativa vezana uz mobilno zdravstvo u Vijetnamu, čiji je ključni dio upravo Ericsson Mobile Health (EMH) platforma, osvojila je nagradu "Najbolja ICT inicijativa u zdravstvu". Nagrada je svečano dodijeljena 2. prosinca na prestižnom godišnjem ICT događaju „eAsia 2011“ u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša.
Mobilni operator VivaCell-MTS i Jerevenski Medicinski fakultet zajednički su, tijekom 3. armenskog međunarodnog medicinskog kongresa održanog 7. i 8. srpnja, predstavili pilot program m-zdravstva koji se temelji na bežičnoj komunikacijskoj tehnologiji i Ericsson Mobile Health paketu.

U sarajevskom Centru "Skenderija" održavaju se trodnevni „Dani zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine“, a već prvoga dana ove manifestacije,  7.lipnja, uspješno su predstavljena kompanijska rješenja u području informatizacije zdravstva.

Na ovogodišnjem CeBIT-u koji je već tradicionalno održan u njemačkom gradu Hannoveru, Ericsson i Vodafone su zajednički predstavili Ericsson Mobile Health. Unutar posebno dizajniranog "Kutka budućnosti " među brojnim inovativnim rješenjima, posebna je pozornost bila usmjerena na segment zdravstva.

Mobily pokreće prvu mHealth uslugu u Saudijskoj Arabiji, utemeljenu na Ericssonovom rješenju za mobilno zdravstvo, što je ujedno i probni koncept za ondašnje glavne zdravstvene ustanove, koji će omogućiti učinkovit daljinski nadzor zdravlja pacijenata.

2010
Kompanija Ericsson Nikola Tesla je na natječaju Vidi e-novation, u kategoriji velikih tvrtki, osvojila nagradu „Zlatno Teslino jaje“ za svoj inovativni proizvod Ericsson Mobile Health, namijenjen udaljenom medicinskom nadzoru pacijenata.

U sklopu sustavnog predstavljanja rješenja iz područja m-zdravstva na GSMA Mobile Asia kongresu 2010, kao predstavnik korporacije, sudjelovao je i Boris Drilo, direktor ICT rješenja za industriju i društvo Ericssona Nikole Tesle.

S ciljem podizanja svijesti o pozitivnim učincima telekom industrije na održivost, u Ericssonovom sjedištu u Kisti organiziran je cjelodnevni susret s novinarima i uzvanicima na temu „Kako ICT može doprinijeti smanjenju emisije ugljičnog dioksida”.

MEDICA, najveće svjetsko godišnje okupljanje profesionalaca u zdravstvu održano je od 17. do 20. studenog u njemačkom Düsseldorfu.
Ericsson je predstavio: Ericsson Mobile Health za udaljeni medicinski nadzor pacijenta, umreženi informacijski sustav zdravstvene skrbi – HNIS i bolnički informacijski sustav HIS koje je razvila kompanija Ericsson Nikola Tesla te Ericssonov istraživački projekt mHealth CARE.

Šesti po redu Vodafone Innovation Day održan je od 9. do 11. studenoga u Vodafone Test & Innovation Centru u Düsseldorfu. Na izložbi je predstavljen i Ericsson Mobile Health.

 

Ericsson Nikola Tesla uvršten je među vodeće tržišne marke u Hrvatskoj na temelju glasanja organiziranog i nadgledanog od strane međunarodne organizacije Superbrands.

U sarajevskom Centru „Skenderija“ su u četvrtak 10. lipnja završili trodnevni „Dani zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine“, posvećeni aktualnim temama u zdravstvu, na kojima su uspješno predstavljena kompanijska rješenja u području e-zdravstva.

Pod sloganom "Bolji grad, bolji život" mnogobrojne su se nacije iz cijelog svijet okupile u Šangaju na Svjetskoj izložbi Expo 2010 kako bi predstavile zajedničku viziju o boljem životu u urbanim sredinama budućnosti. Najviše je pozornosti poklonjeno inovativnim urbanim strategijama i održivom razvoju.

Ovogodišnja međunarodna konferencija Med-E-Tel održana je u Luxembourgu od 14. do 16. travnja.

Predsjednik Ericssona i njegov glavni izvršni direktor Hans Vestberg susreo se po prvi put otkad je na svojoj novoj poziciji s dioničarima na Općoj godišnjoj skupštini dioničara u Stockholmu. U svojoj prezentaciji Vestberg je dao pregled 2009. godine te odao priznanje svojem prethodniku Carl-Henricu Svanbergu.

Međunarodni CTIA Wireless 2010 show održan je od 23.-25. ožujka u Las Vegasu, jednom od najpoznatijih američkih poslovno-turističkih odredišta i centru Nevade.

Korporacija Ericsson je bila prisutna na Prvom kongresu o Telemedicini koji je nedavno održan u Tunisu, a njeni predstavnici, tijekom tog jednodnevnog kongresa su imali vlastitu prezentaciju pod naslovom ‘Ericsson Mobile Health’.

Po mnogima najznačajniji svjetski sajam u području mobilnih komunikacija i prateće industrije GSMA Mobile World Congress (MWC), ove godine održan u Barceloni, zatvorio je svoja vrata. U okviru Ericssonovih 5 svjetova s velikim je uspjehom prezentiran i EMH (Ericsson Mobile Health)

U svom obraćanju na događanju GSMA Mobile World Congress u Barceloni, Hans Vestberg, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson predstavio je Ericssonovu viziju budućnosti. Čelni čovjek Ericssona je istaknuo: “Ulazimo u svijet s 50 milijardi veza. Ukoliko želimo imati važnu ulogu u tome svijetu, moramo drugim tvrtkama pomoći u njihovom poslovanju, a ne biti samo tehnološka kompanija."

Najpoznatije svjetsko poslovno okupljanje u mobilnim komunikacijama, Mobile World Congress održava se u Barceloni od 15. do 18. veljače. Nizom aktivnosti, Ericsson svojim sadašnjim i potencijalnim kupcima još jednom demonstrira najnovija dostignuća iz područja mobilnih komunikacija. Ericsson Nikola Tesla, kao sastavni dio korporacije koja djeluje na globalnom tržištu, prezentira svoja rješenja za m-zdravstvo.