Search
Hrvatska
EMH na Općoj godišnjoj skupštini Ericssonovih dioničara 
Sustav za daljinski nadzor pacijenata
Uspješno prezentiran EMH

Predsjednik Ericssona i njegov glavni izvršni direktor Hans Vestberg susreo se po prvi put otkad je na svojoj novoj poziciji s dioničarima na Općoj godišnjoj skupštini dioničara u Stockholmu. U svojoj prezentaciji Vestberg je dao pregled 2009. godine te odao priznanje svojem prethodniku Carl-Henricu Svanbergu.


Vestberg je govorio o porastu mogućnosti u ovoj grani industrije te je ponovio viziju kompanije od 50 milijarda veza do 2020. godine. "Već danas vidimo povezana prijenosna računala i osuvremenjene ručne telefone, ali u budućnosti sve što će se smatrati korisnim ako je na vezi, bit će priključeno", rekao je Vestberg.

Ilustrirajući primjer priključenih uređaja, Vestbergu se na pozornici pridružio Peter Håkansson, inženjer-istraživač, koji je prikazao primjenu m-health usluge u stvarnom životu. Håkansson je pokazao kako se nadzire rad srca na daljinu, preko mobilnih mreža i objasnio koje su koristi i za pacijenta i za društvo. Važno je istaknuti da je prikazano EMH rješenje u potpunosti razvijeno u upravo u našoj kompaniji.

Kao drugu mogućnost rasta Vestberg je naveo područje medija. U 2009. godini, Ericsson je potpisao sporazum s grupacijom TV4 Group za preuzimanje eksploatacije usluge emitiranja na nacionalnoj razini. Jan Scherman, glavni izvršni direktor grupacije TV4 Group, pridružio se Vestbergu putem video kanala iz studija TV4. Scherman je objasnio opravdanost tog posla i kako se TV4 može usredotočiti na sadržaj, a tehnička rješenja su izdvojena kao zadatak za Ericsson.

 

Vestberg je isto tako podcrtao važnost daljnjeg razvoja Ericssona kao vodeće kompanije u ovoj tehnologiji. Uz 18 300 inženjera koji rade na istraživanju i razvoju, Ericsson nedavno dostigao prvo mjesto u području djelatnosti poput demonstracijskih programa u živo 4G/LTE brzinom od 1 gigabita u sekundi, najbržu mikrovalnu vezu s 2,5 gigabita te demo od 84 Mb/s HSPA.

 

Vestberg je završio izlaganje uz odavanje priznanja obavljenom poslu i velikoj motivaciji koju ima 82 500 Ericssonovih zaposlenika širom svijeta: "U Ericssonu imamo nevjerojatno jak tim i zajednički ćemo naporno raditi na proširenju naše vodeće pozicije u našoj grani industrije."

Dodatno