Search
Hrvatska
Prvi Telemedicine kongres u Tunisu 
Sustav za daljinski nadzor pacijenata
Telemedicina - Medicina budućnosti!

U današnje vrijeme liječnici i pacijenti više ne moraju biti u istoj prostoriji da bi se provodilo liječenje. U stvari, nekad je najbolje ako pacijent ostane kod kuće. Telemedicina čini stvarnom takvu mogućnost pružanja zdravstvene usluge na daljinu!


Korporacija Ericsson je bila prisutna na Prvom kongresu o Telemedicini koji je nedavno održan u Tunisu, a njeni predstavnici, tijekom tog jednodnevnog kongresa su imali vlastitu prezentaciju pod naslovom ‘Ericsson Mobile Health’ (Ericssonova rješenja za mobilnu tehniku u zdravstvu).


Na kongresu su sudjelovali Tomislav Maljevac, menadžer za marketing i prodaju u odjelu EMH i Ana Sablić savjetnik za medicinska pitanja u istom odjelu. Oni su su predstavili Ericsonova rješenja za informatizaciju u zdravstvu (e-health), kao i usluge koje se pružaju kroz ta Ericssonova rešenja s naglaskom na Ericsson Mobile Health.

U prezentaciji su istaknuti izazovi koji se danas javljaju u pružanju zdravstvenih usluga kod čega je značajno mjesto zauzeo porast broja starih osoba te povećanje broja kroničnih bolesti. Isto tako su prikazani neki osnovni podaci vezani uz rješenja EMH koji bi mogli pomoći u rješavanju problema putem sustava za daljinsko praćenje pacijenata, koji omogućuje individualnu podršku u vrijeme i na mjestu gdje se za to ukaže potreba.

 

Ericssonovi su govornici tijekom nastupa na konferenciji prikazali područja primjene tog Ericssonovog proizvoda poput kontrole kroničnih bolesti, njege u kući, programa za zdravlje i wellness.
Tomislav Maljevac i Ana Sablić obratili su se zainteresiranima i ciljanim grupama koje su bile uključene u uvodni dio o mobilnoj tehnici u zdravstvu (Mobile Health) te su tom prilikom, podcrtali prednosti i koristi ovog segmenta u mobilnoj tehnici.

 

Predstavnici Ericssona na ovom kongresu završili su svoj nastup prikazujući publici reference koje Ericsson ima na tom području kao i Ericssonov doprinos i iskustvo na ranijim projektima za informatizaciju u zdravstvu (e-health) širom svijeta.
Ova Ericssonova prezentacija na Kongresu o telemedicini u Tunisu primljena je s puno zanimanja kako u medicinskim, tako i u poslovnim krugovima. Uspostavljeno je mnogo novih i korisnih poslovnih kontakta.
To je prva konferencija o informatizaciji u zdravstvu (e-health) koja je „telekomunikacije za opće dobro“ istaknula kao kompanijsku vrijednost.