Search
Hrvatska
MWC 2010 
Sustav za daljinski nadzor pacijenata
Uspješno prezentiran EMH

Po mnogima najznačajniji svjetski sajam u području mobilnih komunikacija i prateće industrije GSMA Mobile World Congress (MWC), ove godine održan u Barceloni, zatvorio je svoja vrata. U okviru Ericssonovih 5 svjetova s velikim je uspjehom prezentiran i EMH (Ericsson Mobile Health) Ericssona Nikole Tesle.


Uz novitete u svojim već tradicionalnim područjima: mreže, multimedija i usluge, Ericsson je ove godine predstavio rješenja za pet važnih industrijskih područja i nazvao ih svjetovima. Na taj su način, uz istodobnu promociju novog branda, predstavljeni: promet, javna uprava, zaštita zdravlja, komunalne djelatnosti i mediji. Unutar Healthcare svijeta, korporacija je prezentirala sve svoje inicijative koje su povezane s novim rješenjima u zdravstvu, uključujući i EMH3.0, rješenje razvijeno u Ericssonu Nikoli Tesli. Tijekom četiri dana Mario Ravić, EMH 3.0 Program menadžer održao je preko sto prezentacija brojnim medijima te potencijalnim kupcima iz Europe, Srednjeg istoka i Sjeverne Afrike. Ovaj sustav omogućava udaljeno mjerenje te obradu vitalnih funkcija pacijenta, a ujedno je i jedino je rješenje unutar Ericssonovog Healthcare svijeta koje će biti komercijalno dostupno na tržištu. Uz EMH, brojnim su gostima demonstrirani: Assisted Living, primjer usluge orijentirane na kućnu njegu; Health Worker Collaboration, rješenje za povećanje efikasnosti zdravstvenih radnika na terenu; Connected Health, futuristički koncept praćenja osobnog zdravlja; Mobile Healthcare Survey, eletronički upitnik o zdravstvenom stanju na koji korisnici odgovaraju putem mobilnog uređaja te Mobile microscope, prototip korištenja unaprijeđenog SonyEricssonovog mobitela umjesto mikroskopa.

 

Za potrebe cjelovitog korporacijskog nastupa, u Zagrebu je snimljen   film o projektu „E-health Croatia“  uvrštenom u izvještaj SMART 2020, među 25 globalno najboljih rješenja koja uporabom suvremenih ICT tehnologija donose napredne promjene u načinu života i čuvaju okoliš.