Search
Hrvatska
Suradnja Ericssona i Sonaecoma 
Probni rad IMS-integriranog IPTV middlewarea

Ericsson je objavio potpisivanje ugovora s portugalskim triple play operatorom Sonaecomom vezan uz osiguravanje i integraciju vlastitog end-to-end IPTV rješenja temeljenog na otvorenim standardima. Ovo uključuje Ericssonov novi IMS-temeljen IPTV middleware koji operatorima omogućuje ponudu personaliziranih i interaktivnih TV doživljaja pretplatnicima.

 

Ericsson će prema ovom prime integrator ugovoru nadograditi Sonaecomov IPTV sustav isporukom i integracijom nove generacije end-to-end IPTV rješenja. Ovo objedinjuje Ericssonova rješenja koja uključuju novi IMS-temeljen IPTV middleware i mrežnu infrastrukturu, kao i  video procesorsku platformu visoke i standardne definicije TANDBERG Televisiona. Izgradnja i probni rad su u tijeku.


Ericssonov IPTV middleware je prvo rješenje u svijetu predintegrirano s IMS-om. Njegova fleksibilnost i skalabilnost omogućit će Sonaecomu brzo kreiranje, ispitivanje i implementaciju različitih TV usluga s naglaskom na funkcionalnosti u području interaktivnosti i mobilnosti. Cilj je individualizacija zabave te stvaranje komunikacijskog paketa prilagođenog pojedinom korisniku.

 
Ericssonov IPTV eko sustav temelji se na otvorenim standardima i dizajniran je u skladu sa specifikacijama Open IPTV Foruma. Na temelju tehnološkog vodstva i kompetencija u području poslovnih i tehnoloških konzultacija, izgradnji mreža i sistemskoj integraciji, Ericsson je dobro pozicioniran za ulogu prime integratora.

O Ericssonovom IPTV rješenju

Uz više od 240 IPTV implementacija širom svijeta, Ericsson osigurava best-in-class video doživljaje – zadovoljavajući najzahtjevnija očekivanja korisnika u pogledu visoke kvalitete slike, gledanja više zaslona istodobno te sve većeg broja sadržaja na zahtjev, na svim platformama i na svim uređajima.

Što je IMS?

Ericssonov IMS je end-to-end rješenje koje operatorima omogućuje izravnu mogućnost prihoda prilikom razvoja prema all-IP komunikacijama. Ono omogućuje kontinuirani pristup nizu novih multimedijskih usluga putem fiksnih i mobilnih mreža. Ericssonovo IMS rješenje uključuje konvergentnu IMS temeljnu infrastrukturu, IMS temeljene aplikacije, kao i aplikacijske poslužitelje te omogućitelje usluga koji se mogu ponovno koristiti u mnogim fiksnim i mobilnim aplikacijama.

Povezani linkovi