Search
Hrvatska
Pravila o zaštiti privatnosti na Internet stranicama Dioničkoga društva Ericsson Nikola Tesla 
Prikupljanje i korištenje informacija
Ericsson Nikola Tesla d.d. Zagreb (ETK) jedna je od kompanija švedske korporacije Ericsson. Ericsson i ETK su jedini vlasnici informacija objavljenih na Internet mjestu (web site) kompanije Ericsson Nikola Tesla. Kompanija prodaje, dijeli i prosljeđuje te informacije drugima isključivo u skladu s Pravilima koja slijede. Ericsson može prikupljati informacije o korisniku na nekoliko mjesta unutar ETK Internet prostora, a kompanija također može prenijeti prikupljene informacije bilo kojoj relevantnoj jedinici unutar Ericssona i locirati ih bilo gdje u svijetu.
Općeniti upiti
Ako se korisnik obrati korporaciji Ericsson ili ETK-u s općenitim upitom, korisnik treba dati osobne podatke za kontakt. ETK i Ericsson će koristiti osobne podatke kako bi odgovorili na upit i dalje vodili korespondenciju. Informacije se također koriste za prikupljanje statističkih podataka u obrađivanju odgovora, a podaci se obrađuju skupno, tako da se nijedno osobno ime ili drugi osobni podatak ne zadržava. Prikupljeni osobni podaci ne koriste se ni u koju drugu svrhu.
Mrežni kolačići
Kolačići su male tekstualne datoteke koje Internet poslužitelj prenosi računalu korisnika, odnosno, posjetitelja ili pretraživač za dodatnu funkcionalnost ili za praćenje korištenja određenih Internet stranica. Kako bi procijenio djelotvornost svoje prisutnosti na Internetu, Ericsson može koristiti kolačiće za utvrđivanje staze korisnika na kompanijinim Internet stranicama i za identificiranje korisnika koji ponovno dolaze na kompanijine Internet stranice. ETK i Ericsson ne koriste kolačiće za prikupljanje osobnih podataka, kao što su osobna imena ili e-mail adrese.
Kolačići se mogu sačuvati na računalu korisnika, ali kolačići koji se pridjeljuju pojedinoj sesiji sačuvani su samo na pretraživaču i nestaju kada se pretraživač zatvori. Na svojim Internet stranicama Ericsson koristi kolačiće sačuvane na računalu korisnika i zato oni ostaju nakon što je pretraživač zatvoren. Takvi kolačići utvrđuju stazu korisnika na Internet stranicama i također identificiraju korisnike koji se vraćaju u isti Internet prostor. Niti kolačići koji se pridjeljuju pojedinoj sesiji ne koriste se za prikupljanje osobnih podataka kao što su imena ili e-mail adrese.
Moguće je konfigurirati Vaš pretraživač kako bi odbacio kolačiće modificiranjem podešavanja pretraživača ili prioriteta. Ako želite to učiniti, predlažemo da provjerite informacije na pretraživaču ili za pomoć i upute kontaktirajte prodavača pretražitelja.
Svaki podatak prikupljen korištenjem kolačića se obrađuje na skupnoj, anonimnoj osnovi.
Primjeri korištenja kolačića uključuju:
Pretplate
Želi li korisnik pretplatu na Ericssonove tiskovine, informacije za medije ili financijska izvješća, korporacija traži e-mail adresu koja će se koristiti samo za slanje traženih informacija. Informacije koje korisnik nije izrijekom zatražio neće mu biti slane.
Kako se pretplatiti ili odjaviti:
Korisnici mogu otvoriti ili otkazati pretplatu u bilo koje vrijeme ispunjavajući obrazac na adresi: http://www.ericsson.com/press/subscribe.shtml
Narudžbe, ankete i natjecanja
Korporacija zahtijeva informacije od korisnika na obrascu na kojemu korisnik mora dati informacije za kontakt (kao što su ime i adresa za dostavu) te ponekad financijske informacije (broj kreditne kartice i datum kad ističe njezin rok važenja). Te se informacije koriste za fakturiranje i za ispunjavanje kupčevih narudžbi. Ako ima problema u obradi neke narudžbe, ove kontakt informacije se koriste za kontaktiranje s korisnikom.
Povremeno se na korporacijskim Internet stranicama korisnici pozivaju na sudjelovanje u raznim anketama ili natjecanjima. Sudjelovanje u ovim anketama ili natjecanjima je potpuno dragovoljno i korisnik zato može izabrati želi li dati ove informacije ili ne želi. Zatražene informacije mogu uključiti informacije za kontakt (kao što su ime i adresa), te demografske informacije (kao što su spol, dob, stupanj obrazovanja). Informacije pribavljene anketom biti će korištene u svrhe praćenja ili unaprjeđivanja korištenja i zadovoljstva korisnika s korporacijskim Internet stranicama. Kod natjecanja kontakt informacije koristit će se za registriranje sudionika, objavu pobjednika, dodjeljivanje nagrada i sl.
Usluge trećih osoba
Ericsson se može povezati s drugima radi davanja posebnih usluga. Kada korisnik zatraži takve usluge, korporacija će davati imena ili druge kontakt informacije o korisniku potrebne trećoj strani kako bi ona krajnjem korisniku mogla osigurati tražene usluge.
Trećim osobama nije dopušteno koristiti bilo koju prikupljenu osobnu informaciju za bilo što drugo osim u svrhe osiguranja tih usluga. Ericsson ne dijeli prikupljene demografske informacije s našim partnerima i oglašivačima.
Posebne mreže
Posebne mreže omogućavaju kupcu posebne sadržaje i funkcije. Kako bi na odgovarajući način ispunio obvezu prema glavnim kupcima, Ericsson se mora zajednički dogovoriti koje osoblje smije pristupiti posebnom sadržaju posebnih mreža i o korištenju posebnih funkcija vanjske mreže. Ericsson koristi kolačiće zajedno s dodatnim sigurnosnim mehanizmima kako bi identificirao i pratio registrirane korisnike koji ulaze na vanjsku mrežu ili druge ograničene pristupe dijelovima Ericssonovih Internet stranica i njenih odnosnih domena.
Povezivanje s drugim Internet mjestima
Internet stranice ETK mogu sadržavati adrese drugih Internet mjesta. Ericsson i ETK nisu odgovorni za praksu i pravila o zaštiti privatnosti drugih Internet mjesta. Upozoravamo naše korisnike da prilikom napuštanja ETK Internet stranica pročitaju izjave o privatnosti na svakom drugom Internet mjestu na koje ulaze, a koji prikuplja osobne podatke za identifikaciju. Napominjemo da se te izjave o privatnosti primjenjuju samo na informacije koje su objavljene na pripadajućim Internet stranicama.
Promjene Pravila o zaštiti privatnosti na Ericssonovim i ETK Internet stranicama
Ericsson i ETK mogu s vremena na vrijeme napraviti promjene svojih Pravila o zaštiti privatnosti na Internet stranicama. Zato predlažemo da korisnici ovog i korporacijskog Internet mjesta povremeno ponovno pogledaju ova Pravila.
Kako kontaktirati ETK o ovim Pravilima
Nama je važno čuti što korisnici misle o našim uslugama i našim Pravilima. Ako korisnici Ericssonovih i ETK Internet stranica imaju bilo kakva pitanja ili pritužbe na ova Pravila, ili nam žele reći što misle o našim proizvodima i uslugama, mogu nas kontaktirati e-mailom ili telefonom. Kontakt informacije dostupne su sa svake stranice ovog Internet mjesta.