Search
Hrvatska
Tehnologija 
Globalna telekomunikacijska mreža je najveći i najsloženiji tehnički sustav koji je čovjek stvorio.
Ljudi žele imati širokopojasni pristup gdjegod se nalazili. U ovom području svjedočimo ubrzanoj pojavi masovnog tržišta poput onoga prilikom uvođenja mobilnih telefona.
IMS
IMS (IP Multimedia Susystem) je standard koji definira arhitekturu temeljnog i uslužnog sloja fiksnih i mobilnih telekomunikacijskih mreža nove generacije. Specifikacija njegovih glavnih elemenata, protokola i mehanizama se temelji na suradnji vodećih telekomunikacijskih standardizacijskih udruga poput 3GPP-a, ETSI/TISPAN-a i IETF-a.
Tehnička izdanja
Ključne tehnologije
Bluetooth bežična tehnologija je radio tehnologija kratkog dometa koja omogućuje prijenos podataka između mobilnih telefona, računala i drugih uređaja na kratkim udaljenostima.
GSM, (Global System for Mobile Communications), jedan je od vodećih digitalnih mobilnih sustava. Iako prvotno europski standard za digitalnu mobilnu telefoniju, GSM je postao najviše korišten mobilni sustav u svijetu, u uporabi u preko 100 zemalja.
HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) predstavlja tehnološku nadogradnju treće generacije mobilne telefonije koja nudi višestruko ubrzanje prijenosa podataka u odnosu na dosadašnju najnapredniju 3G komunikaciju.
VoIP sustav primjenjuje umrežavanje komutacije paketa, gdje je govorni signal digitaliziran, komprimiran i paketiziran.
WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) je tehnologija širokopojasnih digitalnih radio komunikacija.
Bežični LAN (Wireless Local Area Networking - WLAN) je tehnologija za slanje podataka i rad lokalnih mreža, bez žičane veze.
xDSL je generički naziv koji predstavlja različite tipove tehnologije digitalne pretplatničke linije, kao što su HDSL, SHDSL, ADSL, ADSL2, VDSL i VDSL2.
3G je pojam koji pokriva cijeli niz bežičnih mrežnih tehnologija budućnosti.