Search
Hrvatska
Samostalna izložba ulja na platnu 
Claudio Frank: plavo – žuto / narančasto – zeleno

Slikar i glazbenik, Claudio Frank rođen je u Opatiji 1940. godine. Slikarstvo je diplomirao 1979. godine na milanskoj Akademiji likovnih umjetnosti Brera. Paralelno sa studijem slikarstva usavršava violinu i glazbeno se školuje na Konzervatoriju Giuseppe Verdi.


Frank samostalno izlaže od 1974. godine pa se publici predstavio u Rijeci, Opatiji, Zagrebu, Parizu, Veneciji, Piranu, Poreču, Rovinju…. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, a njegova sredina poznaje ga i kao organizatora spektakularnih slikarskih pothvata.


Njegova tehnika izražavanja u slikarstvu je ulje na platnu, a slike koje tako nastaju nose vidljiv trag Voloskog, malog primorskog mjesta kojega, po svemu sudeći, umjetnik nije slučajno odabrao za svoj život i rad. U ekspresivnom potezu i u naizgled nemarnoj kompoziciji, posežući za kombinacijom intenzivno plavih i žutih, narančastih i zelenih tonova  pod kontrolom vješte ruke umjetnika izranjaju i nestaju volte, brodovi, skaline, kuće… Sve je u pokretu i mijeni koja se kao morski valovi stalno kreće, razbija i smiruje.