Search
Hrvatska
Podaci o kompaniji 
Želimo pridonijeti stvaranju prosperitetne Hrvatske svojom liderskom ulogom u novoj ekonomiji.
O Ericssonu Nikoli Tesli
Današnji Ericsson Nikola Tesla (ETK) svoje korijene vuče iz poduzeća «Nikola Tesla» osnovanoga 1949. godine. Međutim, kompanija se tijekom godina uspješno prilagođavala novim tehnologijama i načinima poslovanja na telekomunikacijskim tržištu pa je tijekom svih ovih godina bila najveći specijalizirani isporučitelj telekomunikacijske opreme u Srednjoj i Istočnoj Europi. Dugogodišnji poslovni uspjesi kompanije, rezultat su zajedničkog rada, zalaganja, znanja, stručnosti i iskustva svih sadašnjih i bivših zaposlenika.
Kompanija se tijekom godina, od kada je u sastava korporacije Ericsson, potpuno transformirala i postala moderna tvrtka koja u prvome redu «proizvodi» znanje – razvija softver i usluge te isporučuje cjelovita komunikacijska rješenja za globalne operatore fiksne i mobilne telefonije te velike poslovne korisnike diljem svijeta. U potpunosti je okrenuta novome svijetu komunikacija koji karakteriziraju rješenja i usluge za mobilni Internet te višeuslužne komunikacijske mreže. Kao sastavni dio korporacije, kompanija nudi svojim kupcima kompletnu Ericssonovu listu telekomunikacijskih proizvoda, rješenja i usluga.
Ericsson Nikola Tesla već duži niz godina uz svoju lidersku ulogu u informacijsko komunikacijskim tehnologijama, aktivno sudjeluje u stvaranju nove ekonomije i prosperiteta u zemljama u kojima posluje.
Kompanija smatra svojom dužnošću poticanje pozitivnih društveno-ekonomskih promjena, te iniciranje takvih aktivnosti koje će stvoriti preduvjete za prosperitet i povećanje životnog standarda u Hrvatskoj. Zaposliti mlade, kreativne i školovane ljude, osigurati im visokovrijedne poslovne prilike, stvoriti ugodno radno okruženje i ispunjenje profesionalnih težnji ovdje u Hrvatskoj, neki su od prioritetnih zadataka kompanije Ericsson Nikole Tesle.
O korporaciji
Dodatne informacije