Search
Hrvatska
Izložba slika 
Zdenko Bašić – Sjeverozapadni vjetar

Animator, ilustrator, fotograf, lutkar, scenograf, kostimograf, pisac kratkih priča, tek su neki nazivnici pod koje možemo svesti Zdenkovu djelatnost. Njegov rad i njegova priroda ne podnose standardna razgraničenja. Na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 2005.g. na Odsjeku za animirani film no, u trenutku inspiracije, ne libi se prihvatiti bilo kojeg medija ili tehnike koji mu se čine zanimljivim, prikladnim ili najpraktičnijim.

 

Stoga je ponekad teško i neprikladno jednoznačno klasificirati medij/tehniku pojedinih ostvarenja, u kojima se nerijetko isprepliću klasične tehnike crteža, slikarstva, skulpture, sa smjelim eksperimentiranjem u novim medijima. Potporu osebujnosti njegova rada daju i njegovi najdraži motivi: vilenjaci i elementarna bićima samoborskog kraja i sjeverozapadnog dijela Medvednice, anđeli i dr.

 

Dobitinik je brojnih nagrada za ilustracije („Priča o čokoladi” nagrađena je nagradom Ovca u kutiji za najbolju slikovnicu 2006. g. te nagradom Kiklop za Najbolje grafičko oblikovanje knjige)  kao i za  kostimografsko-scenografska rješenja nastala tijekom višegodišnje suradnje s kazalištem Merlin.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle