Search
Hrvatska
Izložba ulja i grafika 
Miljenko Bengez

Bengezov likovni jezik iznimna je sinteza suvremenog europskog slikarstva i u njegovoj osobnoj sintaksi prepoznat cemo i Cezannea, Kandinskog, Feiningera, Kleea, ali i Svečnjaka i Tartagliu. Osobna, kreativna parafraza svih navedenih autora uvijek će otkriti autentičnog autora Miljenka Bengeza. Bengezovi gradovi nastaju mimo mnogih suvremenih trendova i posebna su likovna vrijednost koja je našla svoje mjesto u galerijama i kolekcijama Europe, Amerike i u posljednje vrijeme Azije.


Miljenko Bengez rođen je 1954. g. u Zagrebu. Slikarstvom se počinje baviti 80-ih godina. Od 1984. do 1989. g. suradnik je u ateljeu prof. Vilima Svečnjaka. Od 1990. g. boravi u Firenzi u "Campo del Restauro - Lorenzo de Medici" i kod prof. Leonarda Passeria izučava restauriranje slika štafelajnog slikarstva. Po završetku školovanja, odlazi u New York i počinje suradnju s galerijom "S.E. Feinman Fine Arts". U New Yorku boravi do 1995. g. i naizmjenično izlaže u SAD-u, Italiji i Hrvatskoj.

 

Od 1997. g. surađuje s milanskom galerijom "L'Incisione" koja mu, nakon brojnih izdanja grafičkih listova, 2001. g. tiska monografiju pod naslovom "Bengez". Od 2001. g. galerija "Free Art" organizira samostalne izložbe Miljenka Bengeza diljem Italije kojima ga afirmira i na talijanskoj likovnoj sceni. Do danas, izlagao je na preko pedesetak samostalnih izložbi. Od 1994. g. član je HDLU-a.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle