Search
Hrvatska
Izložba dizajnerskih predmeta i slika 
Dizajnholik i galerija Marisall

Na zajedničkoj izložbi Dizjanholika i galerije Marisall predstavljena su maštovita, moderna djela mladih i kreativnih umjetnika. Simbiozom i zaokruženošću u njihovoj postavi, kako u njihovom zajedničkom prostoru u centru Zagreba tako i u galeriji Ericssona Nikole Tesle, dane su ideje i rješenja za suvremeno uređen poslovni i stambeni prostor.


Dizajnholik najbolje opisuje njihov cilj: „Ako postoji pozitivna vrsta ovisnosti, cilj tvrtke je stvoriti ovisnike o dobrom dizajnu. Stvoriti dizajn-holicare ili čak novi profil osobnosti: dizajn-holike. Pritom pokušati imati „holistički" pristup dizajnu; odabrati ponajbolji dizajn čak i za najprozaičnije stvari koje svakodnevno koristimo i na taj način oplemeniti život.“ U svom malom dućanu trude se probrati funkcionalne, duhovite, zabavne, ali i tehnički besprijekorno izvedene komade dizajnerskih predmeta - sve od reda proizašle iz kreativnih mozgova svjetski priznatih dizajnera.


Galerija Marisall otvorena je u ljeto 2006. godine. U svojim aktivnostima inzistira na kvaliteti izloženih djela. Istodobno, u svom programu promiče i potiče raznolikosti likovnih medija u Hrvatskoj. Galerija trenutno surađuje s oko 70 umjetnika iz Hrvatske, Njemačke, Slovenije, Kanade, Izraela i Dominikanske Republike. Godišnji koncept rada galerije sastoji se od šest do osam jednomjesečnih izložbi prvenstveno mlađih autora.

 

Iz bogatog fundusa galerije, na ovoj su izložbi izdvojeni radovi Koraljke Kovač, Marina Majića, Roberte Vilić, Aleksandra Bezinovića, Ivana Tomasovića, Ane Kolege, Ines Matijević, Vanje Popeka, Marine Mesar, Pume 34, Iris Perez, Renea Bachrach Krištofića i Andrijane Mlinarević Cvetković.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle