Search
Hrvatska
Izložba uporabnih predmeta: Shabby chic 
Marija Meštrović, Renata Stanić i Ivana Vereš

Shabby chic tehnika potječe iz kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća kada je Engleskinja Rachel Ashwell, sasvim slučajno, starinski namještaj  kupljen na rasprodaji "loše" obojila u bijelo pa se ispod boje naziralo drvo. Namještaj je pronalazila na takozvanim garažnim rasprodajama, a zatim ga je preuređivala. Uskoro je otvorila dućan i tako je sve krenulo...


Glavna ideja stila temelji se na ugodnosti, romantici i harmoniji. Shabby chic stil zapravo znači jeftin, pohabani stil koji u sebi ima nešto lijepo i šarmantno. Odlikuje se blijedim bojama kao što su bijela, blijedoružičasta, mint, boja slonovače, blijedosiva i plava te cvjetnim uzorkom. Osim namještaja jako su bitni i detalji poput vaza, svjećnjaka, teglica s cvijećem, drvenih kutijica...Bitno je da svaki komad namještaja i svaki detalj karakterizira individualnost i osebujnost.


Autorice Marija Meštrović, Renata Stanić i Ivana Vereš tehnikom decoupagea i shabby chica počele su se baviti prije nešto više od godinu dana, sa željom obogaćivanja i osvježivanja likovnog iskustva u svakodnevnom radu u dječjem vrtiću. U početku je to bilo uređenje interijera vrtića za razne prigode te preuređenje starog namještaja kako bi djeci prostor bio ugodniji. Izložbe radova održane su u hotelu Bunčić i Gradskoj knjižnici u Vrbovcu i Križevcima, a početkom ovog mjeseca i u Turističkoj zajednici grada Zagreba.

 

Redovito održavaju radionice iz tehnike decoupagea i shabby chica na raznim podlogama kao što su staklo, keramika, plastika, drvo i stiropor.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle