Search
Hrvatska
Izložba slika  
Laslo Vaštag

 U Galeriji Ericssona Nikole Tesle, svojim će se recentnim djelima predstaviti varaždinski akademski slikar Laslo Vaštag. Izložba je realizirana u suradnji s Gradskim muzejom Varaždina koji je uključio L. Vaštaga u ciklus "Mlade nade hrvatske umjetnosti".


Laslo Vaštag rođen je u Varaždinu 1982. godine. Nakon završene Srednje graditeljske škole u Čakovcu, smjer dizajn keramike i arhitektura, školovanje je nastavio u Beču gdje je na Fakultetu primjenjene umjetnosti upisao studij slikarstva i animiranog filma. Diplomirao je slikarstvo 2006. godine.  Tijekom boravka u Beču sudjelovao je na brojnim skupnim izložbama i glazbenim projektima. 2008. godine održao je svoju prvu samostalnu izložbu u “Galeriji starih i novih majstora” u Varaždinu.

 

O njegovu radu Feđa Vukić govori: "...Vaštagove slike nastaju preuzimanjem nadahnuća ili čak neposrednim slikanjem kadrova iz svijeta filma, odnosno slikanjem u maniri grafičkih struktura popularnih medijskih ilustracija. U tom melankoličnom, napola pustom i naoko hladnom svijetu, ali ipak emocionalno pokrenutom, autor bilježi vlastite dojmove o mediju, o komunikaciji kao fenomenu, pa je svaka slika poput intuitivnog eseja.”

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle