Search
Hrvatska
Izložba 
Ivica Propadalo "Horizonti"

Ivica Propadalo primjer je umjetnika koji se ne ograničava na jednu formu, područje djelovanja ili stil. Rođen je 1950. godine u Livnu, a nakon završene srednje škole upisuje i diplomira na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Dugi niz godina djeluje kao glazbenik. Slikarstvom se neprekidno bavi od 1975. godine, a od 1988. godine počinje djelovati kao samostalni umjetnik.

 

Samostalno je izlagao na 80-tak izložbi i preko 250 skupnih prestižnih izložbi u domovini i inozemstvu. Od 1994. godine počinje njegov dizajnerski i scenografski opus. Autor je brojnih statuata i nagrada poput: Dora, Porin, Plavi i Zeleni turistički cvijet, Zlatna penkala i mnogih drugih. Autor je i dizajner brojnih plakata.  Za svoj slikarski i scenografski rad dobio je niz domaćih i stranih nagrada i priznanja. Živi i stvara u Zagrebu.


„Očito je da Ivica Propadalo prati suvremena zbivanja kod nas i u svijetu što se i vidi inzistiranjem na određenoj duhovitosti koja prožimlje njegova djela. Bilo da je to scenografija, skulptura, grafika ili slika; tako i  u ovom najnovijem ciklusu, pokušava (i uspijeva) izraziti svoj otpor prema kretanjima suvremenog likovnog ukusa te svoj izraz definira kroz formulu svoje prepoznatljivosti. Umjetnik ne stvara, on komponira svoju likovnost, likovnost koja ima slijed, likovnost koja je  „propadalovski“ promišljena“, navodi Andrija Seifried u recenziji njegova opusa pod naslovom „Horizonti“.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

KATALOG