Search
Hrvatska
Izložba 
Lada Primorac: "Ritam"

Lada Primorac od početka svog javnog umjetničkog djelovanja dokazuje da je majstorica batika, zrela i kompetentna slikarica. Autorica je i mnogih radova primijenjene umjetnosti poput dizajnerski oslikanih svilenih haljina i šalova, koje je na modnim revijama hrvatske mode pokazala rame uz rame s najvažnijim mladim hrvatskim modnim dizajnerima.


Rođena je 1974. godine u Zagrebu. Završila je Slikarski dizajn u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu. Nekoliko godina putovala je Hrvatskom i svijetom, sve do Indije, skupljajući iskustva koja se odražavaju u njezinu umjetničkom radu. Godine 2004. diplomirala je na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu. Od 2004. godine bavi se isključivo slikanjem i dizajnom, a najčešće slika tehnikom batika.

 

Izlagala na 15 samostalnih i skupnih izložbi, a dobar dio njenih radova našao je svoje zadovoljne vlasnike i korisnike diljem svijeta. Dobitnica je prve nagrade u kategoriji profesionalnih umjetnika na eđunarodnom Festivalu jaslica i božićnih običaja u Hrvatskoj u Dubrovniku, 2005.godine. Podučava slikanje i dizajn na svili od 2006. godine te aktivno sudjeluje u dobrotvornom radu.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Katalog