Search
Hrvatska
Izložba slika 
IZVOR OREB: "Jutro puno nade"

Kipar, slikar i pjesnik Izvor Oreb u svakoj se umjetničkoj formi izražava duboko i cjelovito. Rođen je 1946. godine u Veloj Luci na otoku Korčuli. Na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu diplomirao je 1966. godine, a na Akademiji likovnih umjetnosti 1972. godine. Od 1973. do 1978. g. suradnik je Majstorske radionice prof. Frane Kršinića. Do sada je izlagao na više od pedeset izložbi u zemlji i inozemstvu.

 

O njegovu radu Branka Hlevnjak govori:
„Kada bi Orebove slike bile računalno pretvorene u zvuk, one bi sigurno pjevale vrlo tihom i umilnom glazbom, ili bi tek profinjenom uhu godile svojim životnim zvukovima marljivih ruku i zore koja još sasvim lijeno najavljuje dan. 
Slikarstvo Izvora Oreba, niknulo iz širokog poimanja minimalizma, moglo bi se svojim idealiziranim i pastoralnim ugođajem poistovjetiti i s postmodernim neoklasicizmom, što je za slikarstvo nebitno. Činjenica je, pak, da je Orebovo slikarstvo mudro, profinjeno, kontemplativno, poput refleksivne poezije koja nuđa slikovne simbole s ciljem proširenja svijesti o vrijednostima života i pozivom na pronalaženje osobnih odgovora.“

 

U kompanijskoj galeriji izlaže ulja i akvarele s motivom jutra.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

KATALOG