Search
Hrvatska
Izložba slika 
Tomislav Ostrman: "Kraljevstvo Fućkalica"

Akademski slikar Tomislav Ostrman rođen je 1978. u Zagrebu gdje je završio osnovnu, srednju i osnovnu muzičku školu. Studirao je na Pravnom fakultetu, no ljubav prema slikarstvu odvela ga je u drugom smjeru. Završio je Likovnu akademiju u Ljubljani u klasi doc. Mladena Jernejeca. Trenutačno je na poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Član je HDLU-a, LIKUM-a, ULS-a i predsjednik Udruge za promicanje hrvatske umjetnosti. Do sada je imao mnogo zapaženih samostalnih i skupnih izložbi. 2008. godine izdana mu je prva monografija.


U galeriji Ericssona Nikole Tesle predstavlja se radovima iz ciklusa Whistle Kingdom/Kraljevstvo Fućkalica (ulaz u pozitivu). Glavni lik, mornar nazvan Fućkalica/Whistle, prikazuje dvodimenzionalnog mornara koji bezbrižno fućka i hipnotizirano gleda u daljinu. Ostrman tako zamišlja idealnog čovjeka čistih pozitivnih misli, a Kraljevstvo Fućkalica (Whistle Kingdom) idealnom državom. Pojednostavljeni dvodimenzionalni oblik likova, kojim se odašilje brza, jednostavna i neiskvarena poruka, najefikasniji je način prizivanja djeteta u sebi, a samim tim i prizivanja pozitivnih misli.


Kraljevstvo Fućkalica metafora je za pozitivno stanje duha. Slikar svojim stvaranjem želi potaknuti nastajanje takvog idealnog društva.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

KATALOG