Search
Hrvatska
Izložba slika Davora Vukovića  
„Pulsacije“

Davor Vuković, slikar i književnik, u kompanijskoj galeriji izlaže ekspresivna i sugestivna djela pod nazivom „Pulsacije“.

 

U više od dvadeset godina umjetničkog rada i djelovanja ostvario je pedesetak samostalnih izložbi u zemlji, te predstavljao Hrvatsku samostalnim izložbama slika u Lyonu, Londonu i Zürichu od 1999. do 2003. godine. Dobitnik je Plakete grada Zagreba za slikarstvo (1985.) i Plakete grada Zaprešića za književnost (2004.). Na zatvaranju Izložbe recentnih radova članova HDLU-a u Domu HDLU-a u Zagrebu, 2006.godine, prema kolegijalnom ocjenjivanju članova HDLU-a, između 174 autora, plasirao se među prvih dvadeset hrvatskih likovnih umjetnika. Do sada su izašle njegove četiri autorske grafičke mape.

 

U 2009. uspješno izlaže na međunarodnoj izložbi slika pod nazivom Collide u Ico Gallery, Tribeca, New York.  2010. izdana je monografija o njegovom umjetničkom radu. Tekst monografije napisao je Darko Glavan, a urednik izdanja je akademik Tonko Maroević. Monografija „Davor Vuković“ hrvatskoj je javnosti nedavno predstavljena u muzeju Mimara u Zagrebu.


„Pa ako ga je temperament vodio ekspresivnoj formulaciji, intelektualni ga je korektiv doveo do strukturalnoga mišljenja, do slikanja kao autonomnog organiziranja plohe, stvaralaštva koje nalazi zakonitosti i znakove vlastitog ovladavanja kadrom − slikom kao parcelom univerzalnih ritmova i energetskih emanacija“, istaknuo je akademik Tonko Maroević  na predstavljanju monografije.
                                                                              
Slike mu se nalaze u javnim zbirkama hrvatskih nacionalnih parkova Risnjak, Paklenica i Plitvička jezera, muzejima u zemlji, veleposlanstvu RH u Londonu, veleposlanstvima Velike Britanije, Austrije i Kine u Zagrebu, sakralnim i gospodarskim ustanovama te u privatnim zbirkama širom svijeta. Jednako je uspješan u književnom opusu za koji je takđer višestruko nagrađivan.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Katalog