Search
Hrvatska
Izložba fotografija 
Vanja Radovanović: "Nepoznati Zagreb"

Vanja Radovanović još je jedan talentirani član Sekcija umjetničke fotografije SUF Ericsson Nikole Tesle i kreativac širokih područja interesa.


Rođen je 19.03.1964. u Zagrebu gdje je završio Elektrotehnički fakultet. Nakon diplome, zapošljava se u "Nikoli Tesli" gdje radi 5 godina, a zatim karijeru nastavlja u Ericssonovim podružnicama u Austriji i Švedskoj da bi se 2000. godine ponovo vratio u Zagreb. U slobodno vrijeme se, uz fotografiju i pisanje bloga, bavi i planinarstvom i esperantom, a već deset godina vodi i amatersku Dramsku grupu Studentskog esperantskog kluba za koju piše tekstove, režira i glumi.  
 
„Oduvijek sam bio radoznao i zanimao se za detalje i nijanse svijeta koji me okružuje, a djelić te radoznalosti, ljubavi prema detaljima, fotografiranju i pisanju unio sam u blog pod imenom "Nepoznati Zagreb". Posljednjih 20 mjeseci, u blogu gotovo svakodnevno donosim manje poznate prizore gradskog života koje bilježim slikom i rječju.

Svoj rad ne vidim kao bavljenje poviješću već više kao vođenje gradske kronike, bilježenje niza sadašnjih trenutaka i dojmova kroz koje se prelamaju i prošlost i sadašnjost pa i budućnost našega grada.
Putem ove izložbe vam nudim na uvid fragment te zbirke koja trenutno iznosi preko 600 objavljenih postova i više od 2000 fotografija. Nadam se da će ona i u vama probuditi ljubav prema detaljima života ovoga grada.”, govori Vanja o svom radu.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Katalog