Search
Hrvatska
Izložba 
Kolekcija Ljerke i Borbena Vladovića

Kolekcija bračnog para Ljerke i Borbena Vladovića sadrži slike, grafike, skulpture i keramiku. Autori su uglavnom  suvremeni  hrvatski  umjetnici, uz ponekog  klasika (crteži Marijana Trepšea).  Kolekcija je stilski raznorodna, od neoimpresionističkih do neoekspresionističkih karakteristika. Motivski je također raznovrsna: krajolici, mrtve prirode, vedute, portreti, apstrakcije. Stvarana u dužem vremenskom razdoblju i po načelu osobnoga ukusa.

 

Zastupljeni su sljedeći umjetnici:  Marijan Trepše, Vesna Sokolić, Đuro Seder, Josip Botteri Dini, Vinko Fabris, Drago Grgas, Jure Žaja, Gorki Žuvela, Dino Trtovac, Dubravka Babić i dr.

 

LJERKA VLADOVIĆ rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala solopjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović.  Dobitnica je Nagrade grada Zaprešića za 2008.godinu. Poseban afinitet prema likovnim umjetnostima naveo ju je na izradu umjetničkih goblena apstraktnih i rijetkih motiva, a zatim i skupljanju umjetnina.

 

BORBEN VLADOVIĆ, književnik, rođen je u Splitu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao slavistiku i povijest umjetnosti. Do sada je objavio 14 knjiga poezije, romana, novela i drama. Pojedine pjesme prevedene su mu na petnaestak stranih jezika te uvrštene u više hrvatskih i inozemnih antologija. Njegovo djelo prezentirano je u leksikonima i regledima povijesti hrvatske književnosti. Dobitnik je Nagrade „Antun Branko Šimić“(1970.g.), Nagrade grada Zaprešića (2001.), Nagrade MH Sisak «Sv.Kvirin» (2004.), Nagrade „Tin Ujević“(2005.), Nagrade „Dobriša Cesarić“(2007.). Kolekcionarstvom se bavi od studentskih dana.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

KATALOG