Search
Hrvatska
Izložba 
R.A.D.O.V.I. - Željko Vrhovski i Kosjenka Vrhovski Cindori

Željko Vrhovski rođen je 1955. g. u Travniku gdje je i počeo njegov  slikarski opus radeći u ateljeu Isusovačke gimnazije. Od 1980. g. živi i radi u Zagrebu. U tom se razdoblju  započeo intenzivnije baviti slikarstvom surađujući s hrvatskim slikarima te galerijom „A“, prvom privatnom galerijom u gradu. Istovremeno vodi i organizira izložbe hrvatskih umjetnika u galeriji RO „Nikola Tesla“ u Zagrebu, a potom i drugdje.  Zadnjih godina naglasak stavlja na umjetničku i dokumentarnu fotografiju objavljujući  iste u hrvatskim časopisima. Nije mu strano ni izražavanje  putem instalacija  i različitih situacija. Trenutno radi kao suvoditelj u galeriji korporacije „Ericsson Nikola Tesla“ u Zagrebu.

 

„Umjetničku crtu“ prenio je i na svoju kćer Kosjenku Vrhovski Cindori, mladu fotografkinju zanimljivog stila i sjajnog osjećaja za detalje, kojoj je ovo prva izložba. Željkovi kasni i Kosjenkini rani radovi uvode nas u kreativni svijet ove obitelji.

 

Kosjenka Vrhovski Cindori rođena je 7.7.1992. u Varaždinu. Fotografijom se počela intenzivno baviti u srednjoj školi. Radove je izlagala na skupnim izložbama u Gimnaziji Lucijana Vranjanina te u knjižnicama Vladimira Nazora u Vrapču i Španskom. Radovi su joj također objavljeni - portretna fotografija  u tjedniku ''Hrvatsko slovo'', te fotografija mrtve prirode u knjizi ''Strpljivost'' Ružice Cindori (Rijeka, Ogranak DHK u Rijeci, 2006.). Članica je filmske udruge ''Blank'' koju vodi producent Dario Juričan. Kao snimateljica i montažerka sudjelovala je u snimanju filma ''Moj Zagreb, tvoj Zagreb'' u suradnji Turistčke zajednice grada Zagreba i Gimnazije Lucijana Vranjanina.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

KATALOG