Search
Hrvatska
ETK/F timske aktivnosti 2005.  
Plešivica
Za odredište ovogodišnjih timskih aktivnosti zaposlenici Financija odabrali su seosko gospodarstvo poznate vinogradarske obitelji Režek na Plešivičkoj vinskoj cesti, čija tradicija bavljenja ovim poslom seže u daleku 1876. godinu.
Plešivičko gorje dobro je znano ljubiteljima dobre kapljice, a vinogradari i vinari toga kraja ponose se bogatom višestoljetnom tradicijom u proizvodnji vrhunskih vina od kojih je portugizac svakako najprepoznatljivija sorta.

Prije otkrivanja tajni svog vinskog podruma, ljubazni domaćin održao je kratko predavanje o povijesti vinogradarstva na ovim prostorima, počevši od starih Rimljana koji su otkrili pogodnosti strmih obronaka za sadnju vinove loze, preko grofovske obitelji Erdödy i njihovih zasluga za unapređenje vinogradarstva pa sve do današnjih dana. Uslijedila je «mala škola kušanja vina». Vrsni poznavatelj će po karakterističnom mirisu, boji i okusu odrediti o kojoj je sorti riječ, a za pravi doživljaj i vrhunski užitak u plemenitoj kapljici treba uključiti sva osjetila. Nakon ovako dobrog «zagrijavanja» Maria Radtke, direktorica Financija, najavila je timski zadatak. Otkrila je recept za dobar timski rad i utvrdila da su svi potrebni sastojci - iskustvo, fleksibilnost, tolerancija, kreativnost, otvorenost za suradnju, zabava i dobro raspoloženje – osigurani. Recept je trebalo isprobati, kuhajući u timovima.
Timovi su se sa žarom bacili na posao i u međusobnom odmjeravanju snaga nastojali dati sve od sebe. Rezultat - predjelo, glavno jelo, salate, desert – bio je pravi «praznik za oči». Maštovitost i kreativnost došli su na svoje. Zadnju je riječ imala ocjenjivačka komisija u čijem su sastavu bili domaćini, a kategorije koje su se ocjenjivale bile su izgled i okus jela te uspješnost timskog rada. Koliko su timovi bili uspješni, najbolje su govorili prazni pladnjevi i zadovoljstvo kojim su zračila lica svih sudionika.
N. Bertol