Search
Hrvatska
Inteligentni transportni sustavi 
ITS

Ericsson Nikola Tesla svojim rješenjima inteligentnih transportnih sustava (ITS), zasnovanim na lokacijskoj inteligenciji sadržanoj u javnim pokretnim mrežama, pruža učinkovit i pouzdan odgovor na izazove suvremenog prometa, kao što su učinkovito upravljanje i optimizacija prometa na svim razinama, sigurnost svih sudionika u prometu, upravljanje kriznim i incidentnim situacijama, multimodalni transport, energetska učinkovitost, zaštita okoliša i primjereno smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Rješenja

Inteligentni transportni sustavi predstavljaju skup tehnoloških i poslovnih rješenja koja za cilj imaju postizanje učinkovitog, pouzdanog, sigurnog i čistog prijevoza putnika i roba. ITS se temelji na suvremenim informacijskim i komunikacijskim tehnologijama, uspješno integriranim s postojećim klasičnim tehnološkim sustavima u prometu.

 

ITS rješenja tvrtke Ericsson Nikola Tesla mogu djelovati kao zasebna rješenja, ili se mogu uspješno povezivati s već postojećim klasičnim rješenjima sustava nadzora i upravljanja prometnicama, znatno poboljšavajući njihove karakteristike. Sva rješenja tvrtke Ericsson Nikola Tesla razvijena su u potpunom suglasju s međunarodnim standardima i odgovarajućim propisima za područje prometa Republike Hrvatske i Europske Unije.

Funkcionalnosti

Primjena ITS rješenja tvrtke Ericsson Nikola Tesla omogućuju nove funkcionalnosti inteligentnih transportnih sustava, kao što su:

 

  • prometni informacijski sustavi
  • upravljanje prometom na različitim razinama (gradski, auto-ceste, nacionalni)
  • upravljanje prometom u incidentnim situacijama
  • upravljanje posebnim transportima
  • zonska beskontaktna naplata korištenja gradskih prometnica
  • upravljanje sustavima javnog gradskog prijevoza
  • napredna rješenja za povećanje energetske učinkovitosti i propusnosti prometnica te smanjenje onečišćenja i emisija stakleničkih plinova
Objavljeno u časopisu "Coordinates"
Kontakt