Search
Hrvatska
e-trikala 
Ericsson isporučitelj cjelovitog rješenja za prvi grčki digitalni grad

Ericsson je po principu "ključ u ruke" potpisao s grčkim gradom Trikala ugovor  vezan uz isporuku cjelovitog rješenja izgradnje prvog grčkog digitalnog grada.

 

Ericsson je vodeći integrator u ovome projektu FTTx temeljne telekomunikacijske infrastrukture, koja će stanovnicima ovoga grada omogućiti širokopojasne usluge. Ericsson je također jedini isporučitelj za komutaciju, WiFi sustav, svjetlovodnu mrežu gradskog područja, kao i povezane telekomunikacijske usluge poput savjetodavnih usluga, izvedbe, sistemske integracije i podrške kupcima do 2008.

Svjetlovodna mreža u gradskom području (Metropolitan Area Network - MAN), koja se proteže u duljini od 15 km po gradu, povezivat će niz zgrada; vijećnicu, bolnice, škole i sveučilišta, kulturne i sportske centre te gospodarsku komoru, policiju, vatrogasce, porezne urede, meteorološku službu i poluindustrijski gradski park. Gradska mreža bit će povezana s Nacionalnom mrežom javne administracije (Syzefxis) te s Internetom i omogućit će veliku brzinu prijenosa podataka te visokokvalitetne širokopojasne usluge.

 

Među uslugama u gradskoj mreži naći će se elektroničko tržište za lokalne poduzetnike, geoinformacijski sustavi za podatke iz područja okoliša i hitne slučajeve, inteligentne transportne mreže i program zdravstvene zaštite. U rješenje je integriran i sustav dojavljivanja za hitne slučajeve, gradski centar za teleworking te tečajevi na daljinu za nezaposlene. Time Ericsson još jednom dokazuje ulogu vodećeg integratora u implementaciji pionirskih planova u svim sferama života.

 

Više informacija o ovom digitalnom gradu možete naći na www.e-trikala.gr.

 

Koncept digitalnog grada sadrži niz aplikacija iz područja informacijske i komunikacijske tehnologije u gradskoj samoupravi na temelju grčkog programa za informatičko društvo. Implementacija u Trikali pod nazivom e-trikala, omogućuje jednostavnije javne transakcije, smanjuje telekomunikacijske troškove te nudi niz usluga za krajnje korisnike koje ispunjavaju potrebe građana gradova srednje veličine.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle