Search
Hrvatska
3G mogućnosti za GSM korisnike 
EDGE Evolution utrostručit će brzine do 2009.

U postojećim GSM mrežama, brzina prijenosa bi do 2009. trebala narasti na 1Mbps što će omogućiti mobilne širokopojasne usluge za 2 milijarde GSM korisnika.


EDGE Evolution će povećati brzine prijenosa do 300 posto te će značajno poboljšati vrijeme čekanja, pokrivenost i učinkovitost spektra. Ovo će poboljšanje podatkovnih performansi u GSM-u poslužiti kao važna nadopuna WCDMA/HSPA mrežama velike brzine te će biti odgovor na povećane zahtjeve za mobilnosti i većom brzinom prijenosa podataka.


U skladu s nedavnim 3GPP (The 3rd Generation Partnership Project) standardizacijskim smjernicama za EDGE Evolution, Ericsson je izrazio spremnost da lansira EDGE Evolution, kao softversku nadogradnju postojeće infrastrukture, do 2009. godine.


Ericsson, kao vodeći isporučitelj u području EDGE tehnologije u svijetu podržava većinu od 196 komercijalno lansiranih EDGE mreža (izvor: GSA - The Global mobile Suppliers Association, siječanj 2007). Njegov EDGE nudi 3G mogućnosti na GSM mreži, bitno povećavajući podatkovne performanse i kapacitet mreže. Ovo se ostvaruje softverskom nadogradnjom postojeće opreme, na brz i lagan način što omogućuje da 3G usluge dosegnu masovno tržište.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle