Search
Hrvatska
Inicijativa vodećih 
Konzorcij za razvoj end-to-end specifikacija za IPTV

AT&T Inc., Ericsson, France Telecom, Panasonic, Philips, Samsung Siemens, Sony i Telecom Italia nedavno su najavili osnivanje Open IPTV Foruma, industrijskog konzorcija koji će definirati  interoperativne end-to-end specifikacije za isporuku IPTV usluga.

 

Ovaj forum, koji spremno prihvaća sudjelovanje i drugih poduzeća iz područja komunikacija i zabave, usredotočit će se na razvoj otvorenih standarda koji će pojednostaviti i ubrzati korištenje IPTV tehnologija te osigurati nove pogodnosti korisnicima IPTV, mrežnim operatorima, kreatorima sadržaja, osiguravateljima usluga, proizvođačima potrošačke elektronike i infrastrukture.


Za razliku od standardizacijskih tijela koja se bave specifičnim dijelovima IPTV-a, Open IPTV Forum će raditi na analizi današnjih različitih standarda te razvoju cjelovitog rješenja za isporuku, uz cilj ubrzavanja potpune standardizacije tehnologija povezanih s IPTV-om. Forum planira postaviti zahtjeve te specifikacije arhitekture i protokola tijekom 2007. godine.


Razvoj IPTV usluga nudi mnoge prednosti, među ostalim personalizaciju, interaktivnost te pristup svim oblicima digitalnog sadržaja na zahtjev. Postoje jedinstvene mogućnosti za integraciju sadržaja i komunikacijskih usluga na mobilnim uređajima i kućnoj potrošačkoj elektronici. Interoperativnost korisničke opreme i usluga prema specifikacijama Open IPTV Foruma krajnjim će korisnicima omogućiti jednostavan izbor sadržaja i usluga različitih ponuditelja u ovome području.


Ovaj će forum veliku važnost posvetiti i zaštiti sadržaja te potrebnim sučeljima koji će omogućiti da IPTV usluge budu isporučene u različitim okolinama.

 

Više informacija nalazi se na http://www.openiptvforum.org.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle