Search
Hrvatska
Konvergentne multimedijske usluge 
Ericssonovo end-to-end IPTV rješenje za Vodafone Island

Vodafone Island izabrao je Ericsson za isporuku end-to-end IPTV rješenja korisnicima na Islandu.


Ericsson će isporučiti cjelovito IPTV rješenje i end-to-end usluge sistemske integracije Vodafoneovoj podružnici na Islandu. Integrirano rješenje, utemeljeno na Ericssonovom višemedijskom podsustavu zasnovanom na Internet protokolu (IP Multimedia Subsystem -IMS), bit će prvi korak u evoluciji prema konvergentnim multimedijskim uslugama za krajnje korisnike.


Gestur G. Gestsson, tehnički direktor Vodafonea Island kaže: "Ericssonov IPTV sustav omogućit će korisnicima interaktivnost kao npr. glasanje uz tradicionalne TV programe. Zajedno s glasovnim uslugama te širokopojasnim pristupom Internetu, ovo IPTV rješenje predstavlja cjelovitu Triple Play uslugu. Vjerujemo da će ove mogućnosti naići na veliko zanimanje naših korisnika."


Mikael Bäckström, odgovoran u Ericssonu za nordijske i baltičke zemlje kaže: "Ponosni smo što nas je Vodafone Island izabrao za isporuku i integraciju našeg IPTV rješenja. Vodafone Island koristit će naš cjeloviti end-to-end IPTV sustav i radujemo se budućoj suradnji. Ovo će dalje osnažiti naše dobre odnose."


IPTV predstavlja korištenje IP-temeljene distribucijske platforme za isporuku digitalnih usluga na TV zaslone različitih oblika i formata. Cilj je da svi uređaji - TV prijamnik, mobilni telefon i osobno računalo - postanu uzajamno operabilni. Korisnicima će, pretplatom na IPTV ponudu ovoga operatora, biti na raspolaganju navedena uzajamna operabilnost, personalizacija te interaktivnost.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle