Search
Hrvatska
Priznanje Gordani Kovačević 
Gledatelji kapital Networka izabrali Gordanu Kovačević za gospodarstvenika 2006.

Prva hrvatska poslovna televizija Kapital Network provela je krajem prošle godine akciju izbora gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2006. godine. Proglašenje pobjednika i svečano uručenje priznanja dobitnicima upriličeno je 15. siječnja 2007. u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Perkovčevoj 2 u Zagrebu. Gordanu Kovačević, predsjednicu Ericssona Nikole Tesle gledatelji su izabrali za gospodarstvenika 2006. godine, a svečanosti na kojoj je nagrada uručena prisustvovali su potpredsjednik Vlade D. Polančec, ministar financija I.Šuker, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva B. Vukelić te izaslanik predsjednika RH D. Radošević, savjetnik predsjednika za gospodarstvo.


Širi izbor gospodarstvenika i događanja je napravio stručni žiri sačinjen od urednika i novinara koji prate gospodarstvo u Hrvatskoj. Njih 19 su prema svom stručnom sudu između 39 kandidata odabrali pet gospodarstvenika i pet najvažnijih događaja u prošloj godini - finaliste za koje su gledatelji Kapital Networka tijekom prosinca glasovali putem telefona i na taj način odabrali pobjednike u obje kategorije.
Predsjednica Ericssona Nikole Tesle je u konkurenciji Željka Čovića, predsjednika Uprave Plive, Luke Miličića, predsjednika uprave Dalekovoda, Emila Tedeschoga, predsjednika Uprave Atlantic grupe te Ivice Todorića, predsjednika uprave koncerna Agrokor proglašena gospodarstvenikom 2006. na temelju glasova gledatelja, dok je Emil Tadeschi ponio naziv gospodarstvenika 2006. na temelju glasovanja žirija.  Primajući nagradu i zahvaljujući se organizatorima, žiriju i gledateljima Kapital Networka na glasovima G. Kovačević istakla je kako ju doživljava kao priznanje kompaniji koja je svojim načinom rada već ušla u Europu budući da djeluje kao organizacija znanja okrenuta suvremenim gospodarstvenim i tržišnim tokovima. "Uz brojne nagrade i priznanja koje smo do sada dobili u kompaniji Ericsson Nikola Tesla ovo priznanje me posebno veseli jer dolazi od gledatelja koji su prepoznali vrijednost kompanije koju vodim i mene osobno kao gospodarstvenika i poslovnog lidera što nam je dodatna motivacija za dalje", rekla je u svom obraćanju Gordana Kovačević.

 

Finalisti izbora za gospodarski događaj 2006. godine bili su, Javna ponuda dionica Ine, Najava spajanja Konzuma i Delte, Ulazak Lidla na hrvatsko tržište, Plinovod Pula-Karlovac te Prodaja Plive. Gledatelji su za događaj godine izglasali otvaranje Plinovoda Pula-Karlovac, a žiri se odlučio za Javnu ponudu dionica Ine.

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla