Search
Hrvatska
Suradnja Ericssona i Napstera 
Najveći katalog glazbe dostupan i preko mobilnih mreža

Američki operator Cellular One omogućio je svojim korisnicima širom SAD-a mobilni dostup do najvećeg svjetskog kataloga glazbe pod nazivom Napster Mobile. Cellular One je dio korporacije Dobson Cellular Systems, jednog od najvećih isporučitelja bežičnih usluga u ruralnim dijelovima SAD, a nova je usluga omogućena zahvaljujući nedavno sklopljenom partnerstvu između Ericssona i Napstera.

Tako će više od 1,6 milijuna korisnika u 17 američkih država imati mogućnost dostupa do Napsterovog golemog kataloga s više od 3 milijuna pjesama pune duljine te pohranjivanja odabrane glazbe i njenog slušanja na bežičnim uređajima i osobnim računalima.

 

Napster Mobile temelji se na uslužnoj platformi za isporuku multimedijskih sadržaja. Ericsson će pružati usluge hostinga i integracije te upravljati neprekidnim radom ove usluge za Cellular One. Ugovor uključuje i prikupljanje sadržaja te upravljanje digitalnim pravima, a temelji se na modelu raspodjele rizika i prihoda.

 

Ericssonova ponuda u području usluga upravljanja mrežama uključuje široki raspon najsuvremenijih usluga, od dizajna, izgradnje, rada i svakodnevnog upravljanja klijentovom mrežom, do hostinga servisnih aplikacija kao i osiguravanja pokrivenosti mreže i kapaciteta na zahtjev. Ericssonov vodeći položaj u uslugama upravljanja mrežom potvrđuje i službena objava preko 100 ugovora s operatorima širom svijeta u zadnjih 5 godina. Tako Ericsson, ne uključujući hosting, trenutačno upravlja mrežama s ukupnim brojem od preko 120 milijuna korisnika.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle