Search
Hrvatska
Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle sudjelovali na konferenciji „Document Management” 
Održana konferencija „Document Management”

Dvodnevna konferencija "Document Management" održana je u kongresnom prostoru Zagrebačkog velesajma, 30. i 31.siječnja 2007. Konferenciju je organizirala Infoarena, a  Ericsson Nikola Tesla  bio je jedan od sponzora konferencije. Rad konferencije pratilo je više od dvjesto sudionika, predstavnika različitih hrvatskih tvrtki i institucija. Veliki interes za sudjelovanjem na konferenciji ne čudi kada znamo da je veliki broj poslovnih subjekata u Hrvatskoj u fazi pronalaženja i selektiranja najkvalitetnijih specijaliziranih rješenja za upravljanje dokumentima.

 

Naime, odrednice EU usmjeravaju pravne subjekte da na kvalitetan i transparentan način upravljaju svim dokumentima i da iste na određeni način procesuiraju i arhiviraju (od e-mailova, razgovora, SMS-ova do ugovora). CARDS program omogućio je da se iz fondova EU povuku određena sredstva za takve projekte koji su uspješno realizirani, kao što su to npr. učinila neka tijela sudbene vlasti ili državne uprave. Osim toga, 2005. godine Hrvatski sabor usvojio je Zakon o elektroničkoj ispravi. To je ključan dokument koji regulira i daje okvir digitalizaciji i digitalnoj pohrani dokumenata odnosno sadržaja i kao takav bitno podupire uvođenje digitalnih dokumenata u poslovanju, što osnažuje napore implementiranja naprednih rješenja upravljanja dokumentima.


Stručnjaci naše kompanije zaduženi za sistemsku integraciju  aktivno su sudjelovali u dvodnevnom programu konferencije. Prvog dana rada konferencije Grgo Miočić,  certificirani stručnjak za FileNet rješenja iz odjela Sistemska integracija održao je prezentaciju pod nazivom "Implementacija FileNet ECM u poslovne procese Ericssona Nikole Tesle". U svom izlaganju predstavio je automatizirane poslovne procese za digitalizaciju arhiva, likvidaciju računa te upravljanje raznim vrstama ugovora. Naglasio je kako su kompanijini stručnjaci odjela Sistemske integracije i jedinice zadužene za Change Management projekte uspješno implementirali FileNet Enterprise Content Management u interne kompanijske poslovne procese.


Cijelo vrijeme trajanja konferencije na štandu Ericssona Nikole Tesle naši stručnjaci bili su na raspolaganju velikom broju zainteresiranih posjetitelja koji su željeli saznati više o cjelovitom FileNet rješenju koje u poslovnim procesima povezuje ljude, informacije i poslovne aplikacije. Naši stručnjaci rado su svoje znanje i iskustvo stečeno u implementaciji te radu na projektima u kompaniji i izvan nje podijelili sa zainteresiranim posjetiteljima.
Ukratko, konferencija je bila dobra prilika za usvajanje novih znanja, ideja i kontakata o tome kako organizirati "ured bez papira" zamjenjujući papirnate arhive elektroničkim, štedeći novac i ljudske resurse, štiteći podatke i olakšavajući suradnju.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle