Search
Hrvatska
Interaktivna televizija i multimedijski sadržaji na mobitelu 
Ericssonovo “Me-on-TV” rješenje

Ericsson i Endemol International B.V., globalni lideri u segmentu multimedijskih rješenja, objavili su potpisivanje globalnog partnerskog ugovora o suradnji na razvoju uzbudljivog i inovativnog rješenja 'Me-On-TV'.  

 

'Me-On-TV' je interaktivna mobilna televizija koja korisniku omogućuje da na zaslonu svog mobilnog uređaja pogleda ili čak i sudjeluje u omiljenoj TV emisiji ili informativnom programu kao novinar - reporter. Multimedijske sadržaje snimljene mobilnim uređajem korisnici će moći prenositi i podijeliti sa svojim prijateljima ili gledateljima bilo gdje u svijetu putem web stranica ili 'uživo' na televiziji.

Tržište interaktivnog digitalnog sadržaja brzo se razvija i 'Me-On-TV' rješenje, koje će se nuditi pružateljima medijskih usluga, moglo bi imati značajnog utjecaja na način kako korisnici/gledatelji kolaboriraju s digitalnim medijima. Putem ove usluge medijske TV kuće, operateri i osiguravatelji multimedijskih web sadržaja već mogu predstaviti novi način interakcije s korisnicima. Istodobno, napredni alati za uređivanje sadržaja omogućit će brzu integraciju u postojeću okolinu te osigurati jednostavno upravljanje multimedijskim sadržajem 'uživo' ili na zahtjev korisnika.

 

Ovo globalno partnerstvo te akvizicije multimedijalnih kompanija koje je Ericsson ostvario u zadnjih godinu dana jasno ukazuje na Ericssonovu namjeru zauzimanja vodeće pozicije u razvoju inovativnih multimedijskih rješenja. Partnerstva s inovatorima u komplementarnim segmentima ICT svijeta osigurat će razvoj, prije svega zabavnih, korisniku prilagođenih rješenja koja će u potpunosti iskoristiti potencijale naprednih 3G (WCDMA/HSPA) mobilnih mreža.

 

'Me-On-TV' već je našao svoje mjesto u medijskoj industriji. Prošle godine Nizozemska TV kuća koja je emitirala "Big Brother" omogućila je "bivšim" stanarima Big Brother kuće da s pomoću 'Me-On-TV' servisa, bez potrebe dolaska u studio, sudjeluju u TV programu i komuniciraju s preostalim stanarima. Ovo je samo početak primjene tehnologije čije su mogućnosti gotovo beskonačne.

 

Link na fotografije: http://www.ericsson.com/ericsson/press/photos/endemol.shtml

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle