Search
Hrvatska
S MIPROm u društvo znanja 
Otvoren MIPRO 2007

Branko Vukelić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva otvorio je, u ime Vlade RH, 23. svibnja u Opatiji jubilarni 30. MIPRO - najveću međunarodnu manifestaciju u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija te mikroelektronike, ne samo u Republici Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe.

 

Tijekom prigodne svečanosti na kojoj su sudjelovali dužnosnici iz javno-političkog života, znanstvenici, gospodarstvenici i pojedinci zaslužni za razvoj MIPRO-a, okupljenima se pozdravnim izlaganjem obratila i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle. Posebnu pozornost tijekom otvaranja privukle su dvije plenarne teme: "MIPRO - jučer, danas, sutra" koju je prezentirao prof. dr. sc. Petar Biljanović, predsjednik Programskog odbora MIPRO-a te "Programeri budućnosti - pet generacija platformi za razvoj poslovnih aplikacija", autora dr. sc. Dalibora Vrsalovića iz tvrtke Cordys, USA.


Preko 1000 stručnjaka i menadžera iz dvadesetak zemalja, tijekom 5 dana, razmjenjuju znanja i iskustva iz područja ICT-a na više radionica i seminara kontinuiranog obrazovanja, na pozvanim predavanjima i okruglim stolovima te tijekom tradicionalne izložbe elektroničke opreme i pripadajućih usluga.


Među brojne pokrovitelje, suorganizatore i sponzore ovog složenog događanja regionalnog značaja tradicionalno se ubraja i Ericsson Nikola Tesla. Iz više kompanijskih aktivnosti na MIPRO-u, u koje su aktivno uključeni i zaposlenici naše kompanije, izdvajamo trodnevno savjetovanje Telekomunikacije i informacije te okrugli stol "Značaj inovativnosti u unaprjeđenju hrvatskog gospodarstva". U dvosatnoj raspravi o povećanju nacionalnog inovacijskog kapaciteta te sprezi gospodarstva, znanosti i državne uprave sudjelovali su: Leo Begović, pomoćnik ministra za poticanje ulaganja i izvoza u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva RH, Goran Radman, predsjednik Microsofta za jugoistočnu Europu te član Nacionalnog vijeća za konkurentnost, mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, dr.sc. Danica Ramljak iz Medore, prof.dr.sc. Maja Matijašević sa zagrebačkog FER-a, mr.sc. Krešimir Malić iz Europskog patentnog ureda u Den Haagu te prof. dr. sc. Zdravko Lenac, prorektor za znanost Sveučilišta u Rijeci. Više informacija donosimo u novom broju Komunikacija, a detaljan sadržaj i raspored aktivnosti na MIPRO-u potražite na www.mipro.hr.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Ericsson Nikola Tesla suorganizator i sponzor