Search
Hrvatska
Ericsson i Sun za zajednicu razvojnih stručnjaka 
Otvoreni kōd za bržu konvergenciju u ICT području

Ericsson i Sun su započeli suradnju na razvoju poslužitelja za multimedijske aplikacije, utemeljenog na Java tehnologiji otvorenog koda. Ove globalne korporacije će surađivati i na programu podrške zajednici razvojnih stručnjaka.


Ericsson će omogućiti korištenje dijelova svog dosadašnjeg istraživanja u području razvoja poslužitelja za zajednički projekt pod nazivom GlassFish. Također, zajednici razvojnih stručnjaka na raspolaganju će biti niz alata i ekspertiza, kao i mogućnost testiranja aplikacija na "live" IMS-temeljenoj mreži.


Želeći osnažiti konvergenciju između IT i telekomunikacijske industrije, Sun i Ericsson će razvojnim stručnjacima "treće strane" ponuditi pristup konvergentnim platformama za isporuku usluga putem programa namijenjenih razvojnim stručnjacima; Sun Developer Network (SDN), Sun Partner Advantage programa i Ericsson Mobility World Developer programa.


Ericsson također planira standardizirati razvoj aplikacija i usluga na Sunovom poslužitelju za sustav aplikacija namijenjenih komunikacijama.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle