Search
Hrvatska
Dodijeljeno priznanje „Tvrtka - prijatelj obitelji“ 
Ericsson Nikola Tesla – kompanija po mjeri čovjeka

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pokrenulo je nedavno natječaj "Tvrtka - prijatelj obitelji", a ovaj laskavi naslov kao prva kompanija u Hrvatskoj ponio je Ericsson Nikola Tesla, vodeći domaći isporučitelj ICT proizvoda, usluga i rješenja koji veliku pozornost u svom djelovanju posvećuje svojoj društvenoj odgovornosti.


Na natječaj se prijavilo osamnaest renomiranih hrvatskih kompanija čiji predstavnici su se 15. svibnja okupili u Hrvatskoj gospodarskoj komori na svečanosti dodjele. Uvodna pozdravna riječ Nadana Vidoševića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore, uz riječi dobrodošlice sadržavala je i čestitku svim kandidatima koji su sudjelovali u natječaju, budući da je riječ o vodećim domaćim gospodarskim subjektima koji svoju važnu ulogu u novoj ekonomiji u okvirima Hrvatske potvrđuju i vrhunskom brigom za zaposlenike. Ericsson Nikola Tesla je, međutim, u tom elitnom društvu prepoznat kao istinska kompanija po mjeri čovjeka. Razloge na kojima se temeljila odluka Ministarstva da se baš toj kompaniji dodijeli priznanje kao odgovornom poslodavcu u nastavku svečanosti navela je Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, posebno ističući da Ericsson Nikola Tesla za svoje zaposlenike organizira i sufinancira smještaj djece u predškolsku ustanovu, isplaćuje razliku naknade plaće roditelju nakon isteka obaveznog rodiljnog dopusta do navršene prve djetetove godine, omogućuje rad od kuće, potiče kontinuitet izobrazbe zaposlenika, organizira godišnje okupljanje zaposlenika i članova njihovih obitelji te čitavim nizom sličnih aktivnosti pokazuje brigu za zdravlje i razvoj zaposlenih.

 

Priznanje je u ime kompanije primila predsjednica, Gordana Kovačević izrazivši zadovoljstvo što su u Hrvatskoj prepoznati i nagrađeni napori Ericssona Nikole Tesle da za svoje zaposlenike stvori uvjete sjajnoga mjesta za rad. "Djelujući kao društveno odgovorni poduzetnik Ericsson Nikola Tesla nastoji osigurati prosperitet i rast svih svojih interesnih grupa, među kojima zaposlenici čije pregalaštvo je utkano u kompanijsku misiju i viziju, imaju posebno značajnu ulogu. Svoje uspješno djelovanje kompanija temelji upravo na kvaliteti svojega intelektualnoga kapitala, pa ulaganje u naše zaposlenike i rast njihovoga životnoga standarda smatramo važnim dijelom poslovne strategije," komentirala je Gordana Kovačević čestitavši kolegama iz drugih domaćih kompanija na sudjelovanju u natječaju i zahvalivši Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Hrvatskoj gospodarskoj komori na pokretanju ove inicijative.

 

Nagrada "Tvrtka - prijatelj obitelji" u svom prvom dodjeljivanju pripala je Ericssonu Nikoli Tesli, a razmišlja se da se dogodine, s obzirom na kvalitetu sudionika u ovogodišnjem natječaju, nagrada dodijeli u više kategorija.

 

Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla