Search
Hrvatska
Suradnja Ericssona i Sveučilišta Kolumbija 
Razvoj Afrike uz pomoć komunikacijskih tehnologija

Ericsson je započeo suradnju s Institutom Earth (u sklopu Sveučilišta Kolumbija). Ovaj institut vodi utjecajni ekonomist Jeffrey Sachs, koji vjeruje da pokrivenost mobilnom mrežom može poboljšati životne prilike siromašnim ljudima. Institut Earth je s Ujedinjenim narodima pokrenuo projekt pod nazivom Millennium Villages, pod okriljem kojega će Ericsson omogućiti mobilnu komunikaciju za 400.000 ljudi u 10 afričkih zemalja. Ericsson u ovaj projekt ulaže 10 milijuna dolara, a proširenja mreža rade se u suradnji s lokalnim telekomunikacijskim kompanijama.

 

Integracija informatičkih i komunikacijskih tehnologija igra vrlo značajnu ulogu u borbi protiv siromaštva. Širom svijeta mobilne tehnologije se pokazuju važnima za dijeljenje informacija i stvaranje novih poduzetničkih zona u siromašnim, ruralnim zemljama. Istovremeno, mobilna komunikacija unaprjeđuje i stimulira postojeće sustave u obrazovanju, zdravstvenoj skrbi i poslovanju.

 

Ericsson intenzivno surađuje s operatorima na utvrđivanju i razvoju telekomunikacijskih usluga i aplikacija prilagođenih potrebama stanovnika ovih područja. Tako npr. Ericsson uz pomoć svojih proizvoda i rješenja u afričkim zemljama pomaže razvoju poslovanja, borbi protiv AIDS-a i malarije, širenju pristupa Internetu te razvoju poljoprivrede i omogućavanju komunikacije u izvanrednim situacijama.

 

Istodobno, Ericsson je proglašen petim na ljestvici svjetskih lidera u području zaštite okoliša, prema organizacijama EIRIS i FTSE4GOOD. Ethical Investment Research Services proglasio je Ericsson "zelenim" liderom" između gotovo 3000 kompanija, na temelju Ericssonovog odgovornog društvenog ponašanja i sustava za upravljanje.

 

Fotografije visoke rezolucije vezane uz ovu temu možete naći na:
http://www.ericsson.com/ericsson/press/photos/millennium_vilages.shtml

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle