Search
Hrvatska
Ericsson - ICT sistem integrator 
Digitalni potpis na SIM kartici

Operator Telefónica Móviles España izabrao je korporaciju Ericsson za glavnog sistem integratora koji će ovome operatoru implementirati uslugu digitalnog potpisa na SIM kartici. Isporučitelj softvera za mobilno utvrđivanje autentičnosti je Valimo Wireless, jedan od najprestižnijih svjetskih dobavljača u ovome području.

 

Ericsson će, kao jedan od vodećih ICT sistem integratora, razviti i implementirati uslugu mobilnog digitalnog potpisa na SIM kartici koja će putem mobilnog uređaja omogućiti sigurno utvrđivanje autentičnosti na webu, utvrđivanje autentičnosti za udaljeni pristup računalu te digitalno potpisivanje transakcija i dokumenata. Ericsson će uz cjelovito rješenje za mobilni digitalni potpis isporučiti i paket usluga za prvu liniju tehničke podrške.

 

Napredne usluge za identifikaciju pomoću mobilnih telefona logičan su izbor za operatore zato što na temelju njih mogu generirati veće prihode od usluga. Ove usluge mogu ponuditi i velike prednosti u poslovanju za segment korporativnih i krajnjih korisnika odnosno partnera (financijske institucije, vladina tijela itd.).

 

Rješenje mobilnog potpisa do sada je implementirano kod 40 kupaca u 10 različitih zemalja što predstavlja inicijalnu bazu od 55 milijuna korisnika. Digitalno potpisivanje dokumenata ili transakcija za njih je jednostavno baš kao i slanje SMS poruke. Treba samo upisati tajni PIN broj koji u kombinaciji s odgovarajućom SIM karticom pokreće kriptografski algoritam te se generira digitalni potpis.

 

Ovaj ugovor je Ericssonu otvorio još jedna vrata prema uzbudljivom području mobilnog poslovanja u kojem će se mobilni uređaji koristiti kao napredna elektronička identifikacija tj. digitalni potpis. Ovim se ugovorom potvrđuje Ericssonov ugled među vodećim ICT sistem integratorima koji mogu pružiti cjelovitu podršku za razvoj inovativnih usluga mobilnog poslovanja.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle