Search
Hrvatska
Suradnja Ericssona i Sveučilišta u Stanfordu 
e-učenje za zaštitu okoliša

Na skupu Ujedinjenih naroda pod nazivom UN Global Compact Leaders Summit, nedavno održanom u Ženevi, Ericsson je objavio suradnju sa Sveučilištem u Stanfordu na području istraživanja inovativnog korištenja mobilnih tehnologija za e-učenje na daljinu. Ovaj međunarodni program će studentima omogućiti učenje od istraživača u području okoliša, kao i sudjelovanje u raspravama putem Interneta i mobilnog telefona.
 
U sklopu programa Ericsson će osigurati telefone s naprednim funkcionalnostima (smartphone) opremljene video kamerama, snimačima zvuka te mogućnošću pristupa Internetu. Koristeći svoje dobre poslovne odnose s mobilnim operatorima u Tanzaniji, Ugandi i Južnoj Africi korporacija će podržati ovaj program te implementirati e-učenje iz područja ekologije.

 

Međunarodni projekt pod nazivom Dunia Moja tj. "jedan svijet" će uz pomoć GPRS ili 3G mobilnih veza te Sony Ericssonovih pametnih telefona omogućiti studentima i fakultetima na udaljenim lokacijama slanje i primanje video, zvukovnih i tekstualnih materijala iz spomenutog tečaja, sudjelovanje u online forumima, objavu blogova, izradu multimedijskih sadržaja te druge vrste interakcije prigodom učenja.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle