Search
Hrvatska
Održane konferencije Telecom Arena i Content & Media Arena 
Trendovi u telekomunikacijama i novi sadržaji

Od 6. do 8. ožujka u zagrebačkom hotelu Westin održane su konferencije Telecom Arena i Content & Media Arena. Ericsson Nikola Tesla bio je sponzor obje konferencije. Sam razvoj telekomunikacijske industrije, trenutno dostignuti stupanj razvoja hrvatskog tržišta i liberalizacija kao i trendovi i novosti u regiji samo su bile neke od tema dvodnevne konferencije 3. SEE Telecom Arene održane 6. i 7. ožujka u zagrebačkom Westinu. Okupljajući brojne domaće i strane predavače konferencija već tradicionalno prati novosti i događanja na domaćem, regionalnom, ali i globalnom  tržištu, predstavlja trendove i očekivanja daljnjeg razvoja industrije. Prigodom otvaranja, Dražen Breglec, državni tajnik Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka dao je pregled tijeka procesa liberalizacije hrvatskog telekomunikacijskog  tržišta od njegova početka do danas. Istaknuo je zamjetan napredak u razvoju te pozitivne trendove u RH. Uslijedio je niz zanimljivih predavača, od dužnosnika Europske komisije do gospodarstvenika iz ovoga područja te uglednih znanstvenika.


Po prvi puta ove godine u sklopu konferencije organizirana je i Gala večera telekomunikacijske  industrije te okrugli stol pod nazivom "Uloga telekomunikacijskog  sektora u razvoju društva". U okruglom stola sudjelovala je predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević, Vedran Mornar, dekan FER-a, Marie-Helene Magenschab, predsjednica uprave VIPneta, Ivan Vidaković, glavni direktor IBM-a Hrvatska, Petar Čavlović predsjednik Udruženja za telekomunikacije HGK te Saša Pekač profesor na Duke University u SAD.


Content & Media Arena održana je 8. ožujka na istome mjestu uz sudjelovanje isporučitelja rješenja i sadržaja iz ovoga područja, kao i pripadnika akademske zajednice. Domagoj Palata, stručnjak Ericssona Nikole Tesle održao je zanimljivo predavanje na temu "Networked Media". Govorio je o trendovima te istakao da je sve više medija putem mreže dostupno sve većem broju korisnika. Predstavio je Ericssonove reference u ovome području i naglasio mnoge prednosti koje se dobivaju odabirom Ericssonova za partnera, od golemoga iskustva i mnogih uspješnih projekata do razgranate mreže Mobility World centara, rasadnika novih ideja i aplikacija.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle