Search
Hrvatska
Ugovor Ericssona i Deutsche Telekoma 
Upravljane usluge u području mikrovalne mreže

Ericsson, svjetski lider u području telekomunikacija i Deutsche Telekom, jedan od najvećih globalnih operatora sklopili su šestogodišnji ugovor u području upravljanih usluga. Ovaj strateški važan ugovor vezan je uz rad i održavanje mikrovalne mreže ovoga operatora u Njemačkoj.


Oko 200 zaposlenika će u sklopu ovoga ugovora prijeći iz T-Coma u Ericsson. Ericsson će upravljati mikrovalnom opremom i povezanim poslovnim aktivnostima. Time će Ericsson preuzeti punu odgovornost za svakodnevni rad mikrovalnih linkova DT-a u Njemačkoj, a aktivnosti će uključivati i planiranje, izvedbu, rad i usluge na terenu. T-Com će temeljem ovoga ugovora kupovati kapacitet od Ericssona.


Većina podatkovnog prometa u mikrovalnim mrežama današnjice prenosi se putem sustava koje je isporučio Ericsson. Ovaj ugovor dodatno snaži vodeću poziciju Ericssona u području mikrovalnih sustava i upravljanih usluga.


Ericssonova ponuda u području upravljanih usluga uključuje široki raspon najsuvremenijih usluga, od dizajna, izgradnje, rada i svakodnevnog upravljanja klijentovom mrežom, do hostinga servisnih aplikacija kao i osiguravanja pokrivenosti mreže i kapaciteta na zahtjev. Ericssonov vodeći položaj potvrđuje i službena objava preko 100 ugovora s operatorima širom svijeta u zadnjih 5 godina. Tako Ericsson, ne uključujući hosting, trenutačno upravlja mrežama s ukupnim brojem od preko 135 milijuna korisnika.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle