Search
Hrvatska
Višemedijski podsustav zasnovan na Internet protokolu 
Novi Ericssonov ugovor u području IMS-a

Ericsson će biti jedini isporučitelj višemedijskog podsustava zasnovanog na Internet protokolu (IMS - IP Multimedia Subsystem)  njemačkom Vodafoneu. Ericsson će u sklopu ugovora osigurati i najsuvremenije profesionalne usluge što će omogućiti uspješnu implementaciju i integraciju mreže.

Odluka o uvođenju IMS.a dio je Vodafoneove strategije pod nazivom MobilePlus koja se zasniva na IP temeljenoj komunikaciji te kombinira najbolje karakteristike mobilnog i internetskog/računalnog svijeta. Ericssonovo IMS rješenje ovom će operatoru omogućiti ponudu širokog raspona konvergentnih fiksnih i mobilnih multimedijskih usluga njegovim individualnim i poslovnim korisnicima.

Ova međunarodna tehnologija temeljena na IMS standardima vrlo je skalabilna, brine se o kontroli povezivosti, osigurava kvalitetu usluge te mrežnu i uslužnu sigurnost. IMS također mrežnim operatorima i osiguravateljima usluga omogućuje brzu i troškovno učinkovitu implementaciju novih multimedijskih usluga te time i ostvarivanje novih prihoda. Krajnjim korisnicima nudi pristup raznim vrstama sadržaja i naprednim aplikacijama te osigurava isti doživljaj usluga bez obzira na terminal ili mrežu koja se koristi..

Ericsson je vodeći na IMS tržištu s 37 ugovora u komercijalnoj primjeni te više od  80 dodatnih sustava u probnom radu širom svijeta.

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle